GündemManşetSpor

ÇOCUK SPORCULARA, BİLİMSEL TEST UYGULAMASI YAPILDI

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

işbirliğiyle gerçekleşen Bilimsel Test Uygulaması Ortakent Arena  Spor Tesislerinde gerçekleşti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi eğitmenleri Galatasaray Bodrum Futbol Okulu’nu ziyaret ederek Galatasaray Bodrum Futbol Okulu sporcularının fiziksel ve fizyolojik parametrelerini inceledi.
Sporcuların kuvvet değerleri, çabuklukları, somotatip yapıları, denge yetenekleri ölçülerek sporcuların gelişimleri için rapor oluşturuldu.

Çocukların bireysel yetenekleri ve ileriye yönelik takip, durum, gelişme rapor halinde sunulacağı ifade edildi.

Bu bilim testler sayesinde hem sporcuların durumları tespit edilecek hem de ileriye yönelik üst düzey sporcu olabilmeleri adına ipuçları elde edileceği belirtildi. Bilim ekibi, özellikle küçük yaşlarda yapılacak bu tarz yetenek belirleme çalışmalarının üst düzey sporcu yetiştirmekteki önemine dikkat çekti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde görevli Antrenör Ahmet Rahmi Günay, çocukların bir takım özelliklerini tespit ettiklerini söyledi.

Bu işi yetenek seçimi kapsamında yaptıklarını anlatan Günay, şöyle konuştu:

“Çocukların bir takım sürat özellikler, kuvvet özellikleri, esneklik özellikleri, hareketlilik özellikleri ve yine çocukların fiziksel yapılarının analiz edilebilmesi için deri kıvrım özellikleri çalışması yapıyoruz. Bu ölçümler sayesinde çocukların hem şuan ki genel durumlarını görmüş olacağız daha önemlisi ise ileriye yönelik bu çocukların üst düzey futbolcu olabilme noktasında gelecek vadedip etmediklerini de aslında bir noktada ön tespitini yapmış olacağız. Bu verileri biz bilimsel amaçlı kullanırken burada bizim yönlendirmelerimizde antrenör arkadaşlarımızla antrenman programlarını farklılaştırarak çocukların daha iyi gelişebilmeleri daha bilime uygun gelişebilmeleri için bizim verilerimizi de kullanarak daha iyi işler yapacaklar diye düşünüyoruz” dedi.

Çocukların bu özelliklerinin belirlendiği sırada çok sayıda aile fertlerinin de çocuklarını tribünden izledikleri gözlendi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu