GündemKültür SanatManşetSpor

BOĞALAR SPOR İÇİN GÜREŞTİ…..

Ören Spor Kulübü Derneği’nin organize ettiği 6. Geleneksel Boğa Güreşi, Milas Belediyesi’nin de katkılarıyla yarın Ören Toprak Saha’da gerçekleşti.

Ören Mahallesi’nde yarın gerçekleştirilecek boğa güreşlerine Ege ve Akdeniz bölgelerinden ünlü boğalar katıldı. Güreşlere İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Metin Ergün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcıları Hüseyin Çöllüoğlu, Mehmet Çayırlı meclis üyeleri, mahalle muhtarları CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, Gençlik Kolları Başkanı Göksel Billor ve yönetim kurulu üyeleri, Geçmiş dönem Milletvekili Zeki Çakıroğlu katılırken, çevre il ve ilçelerden de çok sayıda güreş sever ilgi gösterdi.

Baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, Büyük Ayak , Küçük Ayak , deste ve tozkoparan  olmak üzere 6 kategoride verilen ödüllerin yanı sıra Milas Belediye Başkanlığı, Bayrak, Kaymakamlık, Muhtarlık, Ağalık, Ören Spor, Ören Gençlik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şehitler, Zabıta, Tertip Komitesi, Engelliler, Cumhuriyet, Atatürk, Ören Jandarma güreşi gibi ayrı özel ödüller de güreşlerde kazanan boğa sahibini verildi.Milas Belediyesi güreşlerini Gökhan İskender’in sahip olduğu Kıvançbey boğası kazandı.

Güreşlerde konuşma yapan katılan ve emeği geçen herkese teşekkür eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Milas’ın çok büyük bir coğrafya olduğunu ve kısıtlı imkanlara rağmen Milas’ın her noktasında hizmetlerin devam ettiğini her mahallede Milas Belediyesinin varlığını hissettirdiklerini belirtti.

Bu tür organizasyonların, bölge, Yörük kültürü ve gençler için ve halkın kaynaşması için çok önemli olduğunun üstünü çizen Başkan Tokat Yörük kültürünün yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması, bizi biz yapan değerlerin sahiplenilmesi bu organizasyonlar la birbirimize kenetlenmemiz gerekli dedi.

Düzenlenen boğa güreşleri ile Milas ve bölgesini tanıtmak istediklerini dile getiren Başkan Tokat ; “Biz istiyoruz ki gençliğimizi ve spor kulüplerimizi destekleyelim,İstiyoruz ki halkımızı ve milletimizi kardeşçe duygularla bu alanlarda toplayalım ve kaynaştıralım.Bu anlamda Milas Belediyesi olarak bu tür organizasyonları elimizden geldiğince destekliyoruz.10 yıldır görevde olduğumuz süre içerisinde Milas Yörük etkinliklerinin baş kenti durumunu geldi.İleriki süreçte de bu tür etkinliklerde yine bir arada olacağız.Ben emeği geçen herkese ,sponsorlarımıza ve siz değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Tokat son olarak; Allah hiç kimseyi doğruluktan ve dürüstlükten ayırmasın, Allah toplum yararına çalışmayı bırakıp, kişisel menfaatler peşinden koşturtmasın, Allah Cumhuriyet ve Atatürk yolundan ayırmasın. Ne Mutlu Türküm Diyene, diyerek sözlerini tamamladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu