HayatKültür SanatManşet

Mine Arasan Hayatını Kaybetti

Bodrum Sanat Camiasının Renkli Siması Hüznü Yaşattı

 

Rahatsızlığından dolayı bir süredir Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören sanatçı Mine Arasan bugün hayatını kaybetti.

Acı haberi alan yakınları ve sevenleri sanatçının ani ölümünden dolayı duydukları üzüntüyü sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Bodrum sosyal Etkinlik Platformu hesabından yapılan paylaşımda, “Mine Arasan Gümüşlükte yaşam boyu yaptığı eserlerle süslü, müze gibi bir evde yaşıyordu. Özellikle mor, şeker pembesi ve turkuaz renkleri ile kendine özgü bir tarz yaratan Mine Arasan duygularını renkler, balık, kedi, güneş ve deniz desenleri ile dışa yansıtan yaşam boyu sanatı benimseyen, çok çalışan ve çok üreten bir sanatçıydı. Dokunduğu her şeyi, taş, tahta ve cam gibi birçok objeyi üzerine işlediği kendine özgü renkler ve desenler ile muhteşem eserlere dönüştürüyordu. Mine Arasan mutluluğun resmini çiziyor, akide şekerleri tadındaki resimlerinde, iç dünyasını, hayata bakışını, masalsı düşlerini, rüyalarını, yaşama sevincini boyuyordu. Sevgi güneşini, mavi-mor denizleri, şımarık kedileriyle Bodrum balıklarının aşkını, çiçekleri, iyilikleri çiziyor, hayata bir çocuğun gözleriyle bakan sanatçının resimlerinde sevgi güneşi hiç batmıyordu. Mine Arasan aramızdan ayrıldı. Onu çok özleyeceğiz.” ifadelerine yer verildi.
Sanatçı, 17 Mart günü ikindi namazı sonrası Gümüşlük Merkez Cami’den Aşağı Karakaya mezarlığına defin edilecek.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu