ÇevreEkonomiManşetYiyecekler

Bodrum Ziraat Odası Çiftçilerin Yanında

Zeytin, Mandalina Üreticileri ve Seracılar Ziyaret Edildi

 

Bodrum Ziraat Odası ekipleri kasım ayında zeytin hasadı yapan üreticileri ve yağhane ziyaretinde bulunarak onlara destek oldu.

Yağış oranının düşük olması nedeniyle zeytin hasadından yaşanan düşüşü yerinde gözlemleyen ekipler zeytin sineğiyle bazı bölgelerin bulaşık olduğunu tespit etti.

Erken hasat yapan üreticilerin, zeytin sineğinden çok bir zararların olmadığı ve yağ kalitesinin de çok iyi olduğu belirlendi.

Bodrum Ziraat Odası ekipleri Çömlekçi Mahallesindeki sera ve kışlık sebze üreticilerini de ziyaret etti. Sebze zararlıları ve mücadelesi hakkında üreticileri bilgilendiren ekipler daha sonra arazi ziyaretlerini mandalina üreticilerimizle görüşerek noktaladı.

Mandalinanın en büyük zararlılarından Akdeniz meyve sineğinin kayba neden olduğu ancak üreticilerin ilaçla ya da tuzaklama yapmasına rağmen önlenememesinin en büyük sebebinin komşu bahçelerin gereken bakımı yapmamasından kaynaklandığını düşünülüyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu