ManşetTurizm

Vali Tavlı’dan TURSAB’a Ziyaret

Vali Orhan Tavlı Bodrum TURSAB Bölge Temsil Kurulunu ziyaret etti

 

Bodrum turizminin değerlendirildiği ve turizme değer katacak projelerin istişare edildiği toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanlığında yapılan toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, TURSAB Bodrum BTK Başkanı Yüksel Arslan, TURSAB Alternatif Turizm İhtisas Başkanı Mustafa Demir ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Ege ile Akdeniz’in buluştuğu, kadim tarihiyle, kültürüyle muhteşem doğası ve mükemmel iklimiyle ülkemiz turizminde çok önemli bir yeri olan yerli turistin ise ilk tercihi olan Muğla’da klasik turizm faaliyetlerinin yanında pek çok alternatif turizm modelinin hayata geçirildiğini belirten Muğla Valisi Orhan Tavlı Muğla artık Türkiye’nin Alternatif Turizminin Başkenti olarak anılıyor” dedi.

Gastronomi turizminden spor turizmine eko turizmden sağlık turizmine her turizm modelinin ayrı ayrı desteklendiğini vurgulayan Vali Orhan Tavlı Muğla’nın turizm potansiyelinin geliştirilmesi konusunda yapılan çalışmaların Kamu, Üniversite, özel sektör, iş birliğinde ivme kazandığını belirtti.

Muğla’mızın Tarihi ve Kültürel altyapısının geliştirilmesi kapsamında Arkeolojik kazı alanlarında aralarında Arkeolog, Sanat Tarihçisi, Restoratör, Mimar, Mühendis ve kazı işçisinin bulunduğu 590 kişinin 12 ay boyunca Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca desteklendiğini belirten Muğla Valisi Orhan Tavlı Muğla’da Tarih ve Kültür Turizminde ciddi bir hareketliliğin başladığını ifade etti.

Dört mevsim spor dört mevsim turizm mottosuyla başlatılan spor turizmi altyapısının geliştirilmesi çalışmalarının neticesinde Muğla’da dört mevsim Uluslararası seviyede spor müsabakalarının düzenlenmeye başladığını belirten Vali Orhan Tavlı, Antik çağlardan günümüze şifa merkezi olarak bilinen Muğla’mızda Sağlık Turizmi altyapısını geliştirmeye yönelik çalışmaların da hız kazandığını belirtti.

Milas Ören Alatepe Yamaç Paraşütü pistinin modernizasyonundan Turgutreis Yamaç Paraşütü alt yapısı projesine spor turizmi altyapı projelerinin de istişare edildiği toplantıda Bodrum’un Tarih ve Kültür Turizmi potansiyelini geliştirecek arkeolojik kazı, restorasyon ve renovasyon projeleri ile turizme kazandırılacak tarihi eserler ele alındı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Bodrum BTK Başkanı Yüksel Arslan yapılan çalışmalara kayıtsız kalamayacaklarını belirterek TURSAB olarak Bodrum ilçesine spor kompleksi kazandırmak isteklerini dile getirdi.

Son yıllarda turizm altyapısına yapılan yatırımların Muğla’ya Tarih ve Kültür turizmi olarak yansıdığını belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Arslan Muğla’da turizmin her alanına katma değer kazandıracak projeler ve yapılan çalışmalar nedeniyle Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya teşekkür etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu