AsayişGündemManşetSiyaset

Saldırı Girişimi Kadar Bir Takım Haberlerde Dikkat Çekti

Başkan Aras'tan Konuya İlişkin Açıklama

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın, Marina Yat Kulüpte karşılaştığı saldırı girişimi sonrasında yayınlanan “iddialı” bazı haberler, yapılan çirkin eylem kadar dikkat çekti.

Bodrum ve ülke gündeminde yer bulan olay sonrasında, önce Başkan Aras’a yönelik suçlayıcı ifadelere yer veren çarptırılmış bilgilerle dolu haberler servis edildi. Daha sonrada olayın yaşandığı anlara ait işyeri güvenlik kamerası paylaşıldı. Yapılan ilk haberlerle videodaki görüntülerin yakından uzaktan alakası olmadığı görüldü.

Olayın üzerinden yaklaşık 24 saat geçmesinden sonra yazılı bir basın açıklaması yayımlayan Başkan Aras şu ifadelere yer verdi:

“21 Ocak 2023 tarihinde ailem ve misafirlerimizle birlikte gittiğimiz Marina Yat Kulüp adlı işletmede Belediyemizin Disiplin Kurulu Kararı ile işine son verdiği eski bir çalışanımız tarafından şahsıma karşı sözlü ve fiziki saldırı girişiminde bulunulmuştur.

İddialar Gerçek Dışı

Saldırı girişiminin görevliler tarafından kısa bir sürede bertaraf edilmesinden ibaret olan bu olayla ilgili olarak, 150 promil alkollü olduğum, şahsı yumrukladığım, benim de yumruklandığım, karakola gittiğim, işten çıkartılan personelin siyasi nedenlerle işine son verildiği, olay sonrası tutuklanması için benim baskı yaptığım ve benzeri türde iddiaların tamamı, gerçek dışıdır.

Olay bugün servis edilen kamera kaydından da anlaşılacağı üzere, saniyeler içinde bertaraf edilmiş bir saldırı girişiminden ibarettir.

Adli Kontrol ve Uzaklaştırma Kararı

İlgili şahıs olay sonrası emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmış ve 22 Ocak Pazar günü sevk edildiği Bodrum Adliyesi’nde Hakim karşısına çıkartılmış adli kontrol şartı ve uzaklaştırma kararı ile salıverilmiştir.

Tarafımca şahıs hakkında şikayetçi olunmuştur. Olayla ilgili yargı süreci devam etmektedir. Saygılarımla bilginize sunulur.

Ahmet ARAS Bodrum Belediye Başkanı”

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu