Manşet

Ödüller Sahiplerini Buldu

4. Bodrum Deniz Müzesi Çocuk Resim Yarışması Teması ve Ödülleri Açıklandı

 

Bodrum Belediyesine bağlı özel müze olarak faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, müze eğitim programları kapsamında 4. Bodrum Deniz Müzesi Çocuk Resim Yarışmasının şartnamesini, detaylarını ve ödüllerini açıkladı.

Bodrum denizcilik tarihine ışık tutan 3 ana koleksiyonun bulunduğu, müzeyi etkin bir öğrenme alanı olarak görerek hafta sonu atölyeleri, projeler ve müze gezileri ile her yaştan öğrenciyi destekleyen Bodrum Deniz Müzesi, 2023 yılına yakışan bir konu ile resim yarışmasının şartnamesini ve ödüllerini açıkladı. Müze, cumhuriyetin 100. yılına yakışan ana temasını “Atatürk ve Türk Denizciliği” olarak belirledi. Öğrencileri araştırmaya ve öğrenmeye teşvik etme amaçlı olarak Türk Deniz Kuvvetleri, Cumhuriyet Donanması Donanmada Bulunan Gemiler, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı, Çanakkale Deniz Zaferi, Karadeniz Vapuru Projesi, Atatürk’ün Adını Verdiği Denizaltılar, Millî Mücadele’nin Tek Deniz Savaşı ve Alemdar Gemisi, Çanakkale’yi Destanlaştıran Nusret Mayın Gemisi, Mukavemet-i Millîye Gemisi ve Dumlupınar Denizaltısı’nın Hazin Sonu gibi alt başlıklar şartnamede yer alıyor. “Atatürk ve Türk Denizciliği” konusuna uygun Atatürk’ü ve Türk denizciliği anlatan, alt başlıklara uygun çalışmalar yarışmaya katılım için bekleniyor.

Atatürk’ün Türk denizciliğine verdiği önemi aktarmak, Türk denizciliğinin çocuklar ve gençler tarafından tanınmasını sağlamak; ulusal duyguları sanatla bütünleştirmek, öğrencileri araştırmaya ve öğrenmeye teşvik etmek, ezberden kurtarmak ve çocuklara sanatı sevdirmek, benimsetmek, yaratıcılıklarını teşvik etmek yarışma amaçları arasında yer alıyor. Bodrum Yarımadası genelindeki tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ücretsiz olarak yarışmaya katılım gösterebiliyor. Yarışma ilkokul kategorisi, ortaokul kategorisi, lise kategorisi ve dijital kategori olmak üzere 4 kategoriden oluşuyor.

DİJİTAL KATEGORİ DİKKAT ÇEKİYOR

Müze yönetiminin, yarışmaya bir yenilik katarak bu yıl dijital kategoriyi de eklediği görülüyor. Bu kapsamda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri isterlerse dijital olarak da çalışmalarını gerçekleştirebilecek. Öğrencilerin dijital kategoriden yarışmaya katılım gösterebilmeleri için en az 2800×2000 piksel büyüklüğünde pdf veya jpeg formatındaki çalışmalarını müze mail adresine iletmeleri gerekiyor. Tüm kategorilerde yarışmaya son katılım tarihi 21 Mayıs 2023 Pazar günü.

BOL ÖDÜLLÜ BİR YARIŞMA ÇOCUKLAR VE GENÇLERİ BEKLİYOR

Seçici kurulda Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Musa Köksal, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Yılmaz, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Salih Akman ve Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu bulunuyor. Öğrenciler isterlerse resimlerine başlık verebiliyor.

Yarışmada dereceye öğrencileri birbirinden farklı ödüller bekliyor. 4 kategoride gerçekleşen yarışmanın ilkokul, ortaokul ve lise kategorinde 4 mansiyon bulunuyor. Bisikletler, sualtı fotoğraf makineleri, grafik tabletler, ressam setleri, tüplü keşif dalışları, hediye çekleri ve mavi yolculuk hediyeler arasında yer alıyor. Tüm katılımcılara sertifika ve hediyeler veriliyor. Ayrıca kazanan öğrencilerin öğretmenlerine de hediyeler mevcut. 4. Bodrum Deniz Müzesi Çocuk Resim Yarışmasının başarı ödülleri şu şekilde:

İLKOKUL KATEGORİSİ BAŞARI ÖDÜLLERİ

BİRİNCİ BAŞARI ÖDÜLÜ: Bisiklet

İKİNCİ BAŞARI ÖDÜLÜ: Sualtı Fotoğraf Makinesi

ÜÇÜNCÜ BAŞARI ÖDÜLÜ: Grafik Tablet

MANSİYON: Ressam Seti

MANSİYON: Ressam Seti

MANSİYON: Ressam Seti

MANSİYON: Ressam Seti

Bisiklet Bodrum Ticaret Odası tarafından, Sualtı Fotoğraf Makinesi Bodrum Deniz Ticaret Odası tarafından, grafik tablet Bodrum Belediyesi tarafından ve ressam setleri Volkan Boya tarafından veriliyor.

ORTAOKUL KATEGORİSİ BAŞARI ÖDÜLLERİ

BİRİNCİ BAŞARI ÖDÜLÜ: Bisiklet

İKİNCİ BAŞARI ÖDÜLÜ:  Sualtı Fotoğraf Makinesi

ÜÇÜNCÜ BAŞARI ÖDÜLÜ: Grafik Tablet

MANSİYON:  Tüplü Keşif Dalışı

MANSİYON:  Tüplü Keşif Dalışı

MANSİYON:  Tüplü Keşif Dalışı

MANSİYON:  Tüplü Keşif Dalışı

Bisiklet, Bodrum Ticaret Odası tarafından; Sualtı Fotoğraf Makinesi, Bodrum Deniz Ticaret Odası tarafından; grafik tablet, Bodrum Belediyesi tarafından; tüplü keşif dalışları, Dive Academy tarafından veriliyor.

 

LİSE KATEGORİSİ BAŞARI ÖDÜLLERİ

BİRİNCİ BAŞARI ÖDÜLÜ: Bisiklet

İKİNCİ BAŞARI ÖDÜLÜ: Sualtı Fotoğraf Makinesi

ÜÇÜNCÜ BAŞARI ÖDÜLÜ: Grafik Tablet

MANSİYON:  Tüplü Keşif Dalışı

MANSİYON:  Tüplü Keşif Dalışı

MANSİYON:  Tüplü Keşif Dalışı

MANSİYON:  Tüplü Keşif Dalışı

Bisiklet, Bodrum Ticaret Odası tarafından; Sualtı Fotoğraf Makinesi, Bodrum Deniz Ticaret Odası tarafından; grafik tablet, Bodrum Belediyesi tarafından; tüplü keşif dalışları ise Aşkın Diving, Aquapro Dive Center, Aegean Pro Dive Centre tarafından veriliyor.

DİJİTAL KATEGORİ

İLKOKUL BİRİNCİ BAŞARI ÖDÜLÜ: 1000 TL Hediye Çeki

ORTAOKUL BİRİNCİ BAŞARI ÖDÜLÜ: 1000 TL Hediye Çeki

LİSE BİRİNCİ BAŞARI ÖDÜLÜ: 1000 TL Hediye Çeki

Dijital kategori hediye çekleri allkaria.com tarafından veriliyor.

*SCA YACHT ÖZEL ÖDÜLÜ: 1000 TL Hediye Çeki

SCA Yacht özel ödülü ilkokul, ortaokul, lise ve dijital kategorilerinin tamamını kapsayan seçici kurul ve SCA Yacht yönetiminin seçmiş olduğu 1 (bir) resim için geçerli oluyor. Hediye çeki, SCA Yacht tarafından belirlenen kitap ve oyun mağazasında kullanılabiliyor.

*BARBAROS YACHT ÖZEL ÖDÜLÜ: Mavi Yolculuk

Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Volkan Boya Market, allkaria.com, Dive Academy, Aşkın Diving, Aquapro Dive Center, Aegean Pro Dive Centre, SCA Yacht ve Barbaros Yachting başarı ödüllerine yapmış oldukları katkı ve sponsorluklarıyla öğrencileri desteklemeye devam ediyor.

Yarışmanın ödül töreni 13 Haziran 2023 Salı günü, saat 18.00’de başlayacak. Ödül töreninin yeri ve saati müze web sitesinden ve müze sosyal medya hesaplarından duyurulacak. Yarışma sonuçlarının açıklanmasının ardından ödül töreni ve sergi düzenlenecek.  Yarışma şartnamesini ve ödülleri incelemek isteyenler bodrumdenizmuzesi.org internet adresini, müze web sitesini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu