ÇevreManşetSpor

Turgutreis Futbol Sahası Yenileniyor

Belediye Futbol Sahasında Baştan Aşağıya Yeniliyor

 

Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü Spor Hizmetleri Bürosu ekiplerince Turgutreis’deki futbol sahasında yenileme çalışmaları başlatıldı.

1.Amatör Ligde mücadele eden temsilcimiz Turgutreis Spor Kulübü’nün talebi doğrultusunda belediye ekipleri, Turgutreis’deki futbol sahasında yaptıkları ilk incelemelerde saha zemininin bozuk olduğu, sahanın eğiminin hatalı ve bölgesel kazı incelemelerinde drenaj sisteminin de yetersiz olduğunu tespit ederek sahanın yenilenmesi kararını aldı.

Saha uluslararası standartlara uygun hale getiriliyor.

Ekiplerin yaptığı keşifler sonucu Turgutreis futbol sahası uluslararası standartlara uygun olacak şekilde eni 64 metre, boyu ise 105 metre olarak planlandı. Uluslararası standartlara uygun olarak yeniden projelendirilen saha için yeni drenaj sistemi tasarlandı. Yaklaşık bin 355 metrelik yeni drenaj hattının daha uzun ömürlü olması ve tıkanmaması için geotekstil sargılı drenaj boruları döşenmesi öngörüldü. Üst zemin ise FIFA, ITF, FIH gibi kuruluşlar tarafından onaylı 1. sınıf uluslararası standartlara uygun, doğal ve suni çime göre daha dayanıklı, az su ihtiyacı olan ve kullanım ömrünün uzun olan hibrit çim ile kaplanacak.

Yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, amatör spor kulüplerine imkanlar doğrultusunda her türlü desteğin sağlandığını belirterek, Turgutries Spor Kulübü futbol sahasındaki çalışmaları şöyle anlattı:

“Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzce tesisin soyunma odaları, idari binası vs. tadilatını yapmıştık. Eylül ayı başından itibaren, başlayan çalışmalarda üst zemindeki bozulmuş tabaka kaldırılarak zeminin her noktası aynı kota getirildi. Tesviye ve silindiraj çalışmalarından sonra GPS ve drone yardımı ile belirlenen saha koordinatları, drenaj projesine uygun olarak kazılmaya başlandı. Bu doğrultuda çalışmalar tüm hızıyla devam ederken yenilenen sahanın Ekim ayı sonuna doğru kullanıma açılmasını planlıyoruz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu