GündemManşetSpor

34. The Bodrum Cup Başlıyor

“Maviye Güç Katıyoruz” sloganıyla start alacak

Her yıl ekim ayının üçüncü haftasında gerçekleştirilerek dünya çapında yelken tutkunlarını Bodrum’da bir araya getiren Akdeniz’in en büyük yelken festivali American Hospital The Bodrum Cup için geri sayım başladı. Bu yıl “Maviye Güç Katıyoruz” mottosuyla mavi ekonomiyi ve sürdürülebilirliği odağına alan festival 15 Ekim’de başlayacak. Yarış ve özel etkinliklerle sürecek olan festival 22 Ekim akşamı Athena konseriyle sonlanacak.

Akdeniz’in en büyük yelken festivali The Bodrum Cup, American Hospital isim sponsorluğu, Çağdaş Holding ana sponsorluğuyla bu yıl 34’üncü kez Bodrum’da denizcilik ve yelken tutkunlarını birleştirecek. Festivalin Platinum sponsoru Anadolu Sigorta, METRO ve OPET iken; Gold sponsorları da Ağanlar, Allkaria.com, Divan Pub Bodrum ve Hapimag Sea Garden Resort Bodrum oldu. 15 – 22 Ekim tarihleri arasında her yıl olduğu gibi büyük bir coşku ile yarışlar, etkinlikler ve konserlerle geçecek olan festival kapsamında bu yılın mottosu Bodrum ve kıyısına kucak açan daha nice yerleşim yerine can veren Akdeniz’in mavisine olan minnet ve sevgiyle “Maviye Güç Katıyoruz” olarak belirlendi. Su sporlarından turizme, deniz ticaretinden balıkçılığa her yönüyle mavi ekonominin önemine işaret edilecek olan etkinliklerle sürdürülebilirlik odağa alınacak ve gelecek nesilleri kapsayan değerli paylaşımlarda bulunulacak.

15 Ekim’de meydanda kurulacak olan The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı, etkinlik kapsamında şampiyonayı ve Bodrum’u keşfetmek isteyen binlerce ziyaretçiyi 22 Ekim’e kadar ağırlamaya devam edecek. Festival kapsamında çeşitli sanat etkinliklerinin yanı sıra yelken duayeni Yücel Köyağasıoğlu’nun hayatını gözler önüne seren “Deli Deryalı Bir Dahi” sergi ve belgeseli de ziyaretçilerle buluşacak. Festivalin kapanışında ise Athena konseri ile 22 Ekim 22:00’da Ağanlar Tersanesi’nde ziyaretçilere coşkulu anlar yaşatılacak.

Bu yıl Çağdaş Holding ana sponsorluğunda önceki yıllarda olduğu gibi dünya çapında yelken tutkunlarını Bodrum’u keşfetmek ve festival kapsamında yarışlara katılım göstermek üzere bir araya getiren American Hospital The Bodrum Cup’a 150’den fazla tekne, 1.500’den fazla denizci ve 10.000’in üzerinde kişinin katılması bekleniyor.

Sosyal sorumluluk çalışmaları ile de Türkiye’de ilham verici projelere imza atan American Hospital The Bodrum Cup, 2016’dan beri olduğu gibi bu sene de Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’nın katılımıyla bayrak boyama etkinliği gerçekleştirdi. Boyama etkinliği kapsamında boyanan bayraklar festival boyunca yarışan teknelerde dalgalanıyor. Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı yarışlara ve etkinliklere de katılarak festivale renk katıyor. Aynı zamanda festivalin son gününde gerçekleştirilecek olan Athena konserinin tüm geliri de Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’na bağışlanacak.

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, “American Hospital The Bodrum Cup, esasen bir yarışın üstünde, Bodrum’un en büyük simgelerinden ve hiçbir zaman hedefimiz olmadı, her zaman güzelliklere ulaşmak için bir araç oldu. Her yıl yapılanlar hakkında bir kitabı yazılacak kadar büyük bir orgnizasyon. Hatta 34 yıl boyunca yapılanlar bir arşiv olmalı ve kütüphanelerimize bu tarihin ayakizlerini koymalıyız.

Bu yıl denizi güçlendirme mottosuyla yola çıktık ve bunu da öncelikle çocuklarımıza denizi sevdirerek yapacağız. Kullanmadığınız bir şeyi koruyamazsınız. Bize emanet olan denizleri ve doğayı korumalı, değerini çocuklarımıza anlatmalıyız. Hayatın en büyük kaynağının denizler ve okyanuslar olduğunu unutmamalıyız.

The Bodrum Cup, denizleri temiz tuttuğumuz sürece görevini yerine getiriyor. Konuşmanın başında da söylediğim gibi bu organizasyon bazı değerlere odaklanmak için muhteşem bir araç. Geçtiğimiz yıllarda Akdeniz ve Ege kıyılarını korumak için çıktığımız yolda bu yıl denizlerimizi koruyacağız.

The Bodrum Cup’ın bu yıl da güzelliklere ve iyiliklere vesile olmasını temenni ediyor, bu organizasyona katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.” sözleriyle bitirdi.

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, “Bodrum’un ve bölgenin önemli değerlerinden biri haline gelen American Hospital The Bodrum Cup’ta yer almak bizim için büyük mutluluk ve keyif. Milas’ın tamamlayıcı bir ortak olarak görüldüğü, adeta bir yol arkadaşı olduğu bu organizasyonda Çökertme etabının yer alması bizi ayrıca mutlu ediyor. Tüm gücümüz ve enerjimizle The Bodrum Cup’ın yanındayız.” sözleriyle bitirdi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Hepimizin aynı fikirde olduğunu düşündüğüm maviye olan tutkumuz, bağlılığımız; 1989 yılından beri her yıl ekim ayında gerçekleştirdiğimiz yarışlarımızla daha da anlam kazanıyor. The Bodrum Cup, yıllardır bizlere dostluğu, sevgiyi, barışı pekiştirmede yardımcı oldu ve olmaya devam ediyor. Bizler de böyle büyük organizasyonlarımızla iyi yönetişim anlayışının olumlu sonuçlarını gün geçtikçe daha da iyi gözlemliyoruz. Her yıl ekim ayında The Bodrum Cup’la birlikte denizlere, denizciliğe, kültürel tarihimize ve Bodrumumuza hak ettiği değeri göstererek, Bodrum’a olan tutkumuzu aidiyetle birleştirerek, koruyup kollayıp gelecek nesillere aktararak yolumuza devam ediyoruz. Bu sene “Maviye Güç Katıyoruz” mottosuyla, Ege ve Akdeniz’in birleştiği bu muhteşem coğrafyamızda tırhandillerimiz, guletlerimiz yarışacaklar. Bu mottoyla yola çıktık, çünkü deniz yoluyla geçimini sağlayanların geçim kaynaklarının gelişmesi ve korunmasını desteklerken, aynı zamanda kıyı alanlarının çevresel sürdürülebilirliğini de sağlamamız önem arz ediyor. Son dönemde en önem verdiğimiz konuların başında ‘İklim Nötr bir Bodrum ve Gelecek’ yaratmak geliyor. Çevreyle barışık bir etkinlik olan ve doğanın korunmasının kentimiz için hayati önemini bir farkındalık olarak sunan The Bodrum Cup aracılığı ile iklim krizini en aza indirmek için izlediğimiz politikaları daha yüksek sesle ifade edebiliriz. Aynı zamanda The Bodrum Cup’la birleştirdiğimiz Bodrum Turizm Forum’u ile çok daha anlamlı bir işe imza attığımız bu süreçte; balıkçılıktan deniz ticaretine, kıyı gelişiminden turizme, gemi yapımından yenilenebilir kaynakların üretilmesine kadar her şeyi içinde barındıran bir yarış ve bir forum gerçekleştireceğiz. 34. American Hospital The Bodrum Cup’ın değerli organizasyon komitesine, denizcilerimize, yarışçılarımıza, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” diyerek ülkedeki herkesi festivale davet etti.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Bu önemli organizasyonun içinde bulunmaktan tamamlayıcısı ve paydaşı olmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz. Çökertme misafirlerimizi bekliyor. Festival coşkusunu hep birlikte yaşayacağız. Bu vesileyle bu büyük organizasyonda emeği geçen başta Erman Aras ve Süleyman Uysal olmak üzere tüm ekibe teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, “Tarihi, kültürü, iklimi ve bugün dünya çapında turistik açıdan sahip olduğu imajıyla Bodrum, keşfedilmeyi bekleyen daha nice zenginliklere ev sahipliği yapıyor. American Hospital The Bodrum Cup da 34 yıldır bu zenginliklerin ve daha fazlasının keşfi için binleri Bodrum’da bir araya getiriyor. Tüm bu değerlerin keşfedildiği festival süresinde yeni değerler de organizasyon komitemiz, Bodrum’un resmi kurumları, sponsorlarımız, denizcilik ve yelkenseverlerin tutkusuyla yaratılıyor. American Hospital The Bodrum Cup’ın 34’üncü yılını gerçekleştirmemizi mümkün kılan ve katkılarını esirgemeyen tüm dostlarımıza bu kapsamda teşekkürlerimi sunuyorum. The Bodrum Cup, başladığı günden bu yana bir bütün olarak yalnızca yarış ve aktivite odağında kalmayıp bu heyecan verici süreci aynı zamanda toplumsal faydaya dönüştürmek üzere devam etti. Sosyal sorumluluk bilinciyle güçlenen etkinliğimizin 33’üncü yılında Bodrum bölgesinde meydana gelen ve hepimizi derinden üzen yangınlara işaret ederek, yangınlarla mücadeleye ortak olan kahramanlarımız için saygı duruşunda bulunmuştuk. Bu sene ise Bodrum’un kalbinin bir yarısı olan Akdeniz’e, bu eşsiz maviye güç katmak üzere mavi ekonomiyi odağımıza alıyoruz. Bu doğrultuda, “Maviye Güç Katıyoruz” sloganımız kapsamında Akdeniz’in bize bahşettiği zenginliklerin önemine, sürdürülebilirliğine ve geleceğine dair paylaşımlarda bulunacağız. İlk defa bu sene 15 – 22 Ekim tarihleri arasında Bodrum Belediye Meydanı’nda kurulacak olan The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı ile de festivalimizi zenginleştirerek, misafirlerimizin ve katılımcılarımızın şampiyonanın tarihine ve Bodrum’a daha yakından temas edebilmesini sağlayacağız. Festivalimize renk katan bir diğer önemli unsur ise Bodrum’da eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan “Deli Deryalı Bir Dahi” sergisi olacak. Küratörlüğünü Zerrin Ulusman’ın, görsel yönetmenliğini Mehmet Uyargil’in üstlendiği Yücel Köyağasıoğlu’nun hayatını odağına alan bütünsel sergi 6 farklı lokasyonda ve bir belgesel gösterimiyle ziyaretçilerle buluşacak. Festival etkinliklerimizde bu değerli belgeselin farklı alanlarda gösterimiyle katılımcılarımızı ve ziyaretçilerimizi ülkemizin denizcilik tarihindeki en önemli isimlerinden birisi olan Yücel Köyağasoğlu ile tanıştırmanın gururunu yaşayacağız. Bu kıymetli bir haftalık süreçte daha nice özel etkinlikle misafirlerimizi ağırlayacağız ve son olarak 22 Ekim’de Ağanlar Tersanesi’nde gerçekleştirilecek Athena konseriyle kapanış yapacağız. Konserden elde edilecek olan tüm gelirler ise Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’na bağışlanacak.” ifadelerini kullanarak sözlerini şöyle tamamladı, “Tüm bunlar American Hospital The Bodrum Cup deneyiminin sadece dile dökülebilecek detayları; herkesi bu özel etkinlik kapsamında Bodrum’u ve yelken dünyasını yakından tanımaya davet ediyoruz.”

The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, mavi ekonomi odağı ve The Bodrum Cup’ın Akdeniz’e verdiği öneme işaret ederek, “American Hospital The Bodrum Cup, 34’üncü yılında da binlerce deniz tutkununu burada, Bodrum’da bir araya getirecek. Her defasında bize büyük bir gurur yaşatan bu sürece ortak olan herkese teşekkür ediyoruz. Bu sene bizi birleştiren; hayatımıza, turizmimize, ekonomimize nice katkılarıyla Akdeniz’e bir saygı duruşu niteliğinde “Maviye Güç Katıyoruz” mottosunu parlatıyoruz. Başta Bodrum olmak üzere nice yerleşim bölgesinin yaşam kaynağı olan, festivalimizin varoluş nedeni Akdeniz’in sunduğu kıymetlerin detaylıca ve daha geniş kitlelerce fark edilmesini arzuluyoruz. Bugün ülke ekonomimizde ticaretten balıkçılığa, su sporlarından taşımacılığa birçok yönden katkıları olan Akdeniz’i güçlendirmemiz gerektiğine inanıyor; sürdürülebilirlik ilkelerini her alanda aktif hale getirmediğimiz takdirde bu gücü ona sunamayacağımızı düşünüyoruz. İşte bu nedenle American Hospital The Bodrum Cup kapsamında, başta bizimle beraber yürüyen tüm paydaşlarımız ve katılımcılarımızı maviye güç katmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

2018 yılından bu yana The Bodrum Cup’ın isim sponsorluğunu üstlendiklerini belirten Bodrum Amerikan Hastanesi Başhekimi Dr. Yusuf Babayiğit, “Sporun birleştirici, denizlerin sağaltıcı gücüne inanan Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları, toplumsal gelişmeyle spor arasındaki bağın önemine daima dikkat çekiyor. Bodrum’a VKV Sağlık Kuruluşları’nın kalitesi ve deneyimini taşıyan bir hastane olarak, yelken sporuna tutkusu olan kişileri destekleyen ve ülkemizin uluslararası alanda sportif başarı potansiyelini ortaya koyan The Bodrum Cup’ı, yıllardır isim sponsorluğunu üstlenerek sahiplenmiş olmaktan daima büyük mutluluk duyuyoruz. Her yıl farklı bir ana temayla gerçekleştirilen The Bodrum Cup, 34’üncü yılında yelken sporunun yanı sıra sürdürülebilir bir yaşam için doğanın ve denizlerin önemine de dikkat çekecek. Yerli ve yabancı yüzlerce katılımcı ve binlerce ziyaretçinin artan bir ilgiyle takip ettiği American Hospital The Bodrum Cup, bu özelliğiyle de Bodrum’un marka değerine, uluslararası bilinirliğine, bölge ekonomisine ve daha da önemlisi ülkemiz turizmine katkıda bulunmaya devam edecek. American Hospital The Bodrum Cup’ta yer alan tüm katılımcılara başarılar diliyorum.” dedi.

American Hospital The Bodrum Cup‘ın bu seneki programı:

  • Yarış Rotası:

17 Ekim Pazartesi Bodrum Hazırlık Yarışları
18 Ekim  Salı Metro Bodrum – Çökertme Etabı
19 Ekim Çarşamba Opet Çökertme – Kissebükü Etabı
20 Ekim Perşembe By The Sea Kissebükü – Gümüşlük Etabı
21 Ekim Cuma Çağdaş Holding Gümüşlük – Bodrum Etabı
22 Ekim Cumartesi Anadolu Sigorta Bodrum – Bodrum Etabı

  • Etkinlikler:
  • 15-22 Ekim – The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı / Bodrum Belediye Önü
  • 15 Ekim Pazartesi – Kampana Töreni / Bodrum Antik Surları
  • 11-31 Ekim – Yücel Köyağasıoğlu “Deli Deryalı Bir Dahi” sergisi / sırasıyla Artemisia Sanat Galerisi, Mausolos Sanat Galerisi, Liman Caddesi Açık Alan Sergisi, STS Bodrum Okul Gemisi ve Bodrum Kalesi – Haluk Elbe Sanat Galerisi, 13 Ekim Çarşamba 20:30’da Yücel Köyağasıoğlu belgesel filminin gösterimi /Aya Nikola Kilisesi
  • 15 Ekim Art Walk Performans Etkinlikleri ve Yarış Köyü Hazırlıkları
  • 17 Ekim Deniz Sipahi Konseri – Mandalin

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu