EkonomiGündemManşet

RODA YAT GELENEĞİ BOZMADI

roda yat9-18 şubat 2018 tarihleri arasında düzenlenen 12. Avrasya Boat Show CNR fuar merkezide düzenlendi. Her yıl olduğu gibi Bodrum’da üretilen el yapımı tekne ile katılan Roda Yat tersanesi yine satış gerçekleştirdi. Perla 48 İsimli lobster model lüks yat bir Türk işadamı tarafından satın alındı.

14,8m uzunluğunda 4,8m eninde iki kabinli özel üretilen motor yat, fuar süresince yoğun ilgi gördü.

Roda yat tersanesi sahibi Orhan Dinç; “Perla 48 lobster yatımızı satın alan işadamı yine Bodrum Limanına demirleyeceğini belirterek bizi mutlu etti. El emeği Bodrum yatlarımızı daha önce farklı denizlerde yüzdürmüştük. Özel Ürettiğimiz Lobster yatımızın Bodrum koylarına demirlemesi bizim için büyük gururu kaynağı. Son yıllarda lüks yat kullanıcıları tarafından tercih edilen bu tip yatlar bodrum marinalarına da renk katacaktır. Ayrıca bakım onarım gibi satış sonrası hizmetlerde Bodrum imalat ve bakım sektöründeki firmalarımıza katma değer sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Fuar boyunca yerli ve yabancı yaklaşık 3000 kişinin bu tekneyi incelediğini, Avrupa ve Asya pazarlarından ziyaretçileri ağırladıklarını belirten Orhan Dinç, Ortadoğu’daki Fuar ve organizasyonlardan bir çok davet aldıklarını belirtti. Farklı yayın grupları de görüştüklerini ve bu vesile ile Bodrumun tanıtımına da katkı sağlamayı amaçladıklarını Belirten Roda yat İşletmecisi Orhan Dinç Fuar katılımlarına devam edeceklerini belirtti.

Fuar katılımlarında geri bildirimlerinde çok önemli olduğunu ifade eden Dinç, “Dünya artık daha çevreci ürünler ve akıllı teknolojiler talep ediyor. Bizde bu duruma göre üretim ve konseptlerimizi geliştirmeyi amaçlıyoruz. Karbon salınımını azaltmak, Hibrid güç motorları, akıllı otomasyon ve teknolojik altyapılar konusunda ilerlemeliyiz. Global rekabet için geleneksel üretim tekniklerimizi yeni teknolojiler adapte etmeliyiz” dedi.

Roda yat olarak işimizi geliştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekleyen Orhan Dinç, farklı ülkelerdeki üreticilerden çeşitli sınıflar için bayilik ve işbirliği teklifleri aldıklarını ve Ata mesleklerini  dünyaya sergilemeye devam edeceklerini söyledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu