GündemHayatManşet

KAN BAĞIŞI DUYARLILIĞI

Bodrum kan bağışıBodrum’da gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına ilgi yoğun oldu. Bodrumlular Marmaris Kızılay Kan Bağışı Merkezi’ne çok sayıda ünite kan verdi.

Kızılayın kan stoklarının azaldığının açıklanmasının ardından yapılan çağrılara Bodrumlular da duyarsız kalmadı. Kızılay Kan Bağışı Merkezi’ne bugün öğle saatlerinden itibaren Oasis’te gerçekleştirdiği kan alımına ilgi yoğun oldu.

Kan bağışı yapan Abdullah Kahrıman isimli vatandaş her sene kan bağışı yaptığını anlatarak “ülkemizde kan ihtiyacı olduğu için ben de bu ülkenin bir vatandaşı olarak kan vermek istedim. Herkesi de kan bağışına davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kan bağışı yapan başka bir vatandaş Ali Gündoğdu da ilk defa kan bağışı yaptığını anlatarak bundan sonra sağlık durumunun elvermesi halinde düzenli olarak kan vereceğini aktardı.

Öte yandan Kızılayın kan stoklarının azaldığının açıklanmasının ardından ülke genelinde de rekor sayıda kan bağışı yapıldı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “148 yıllık Kızılay tarihinin en yüksek kan bağışını aldık. Bir günde 13 bin 241 ünite kan bağışı yapıldı. Kırmızı alarmı kaldırdık. Ancak 23 bin ünite olan kan stokunun 40 bine çıkmasını istiyoruz.  Kendimizi güvende hissettiğimiz, Türkiye’deki bütün diğer afet senaryolarına hazırlıklı olduğumuz sayı 40 bin ünitedir. Bu 40 bin üniteye ulaşmak için bu duyarlılığın mart ayına kadar devam etmesi gerekiyor.” ” ifadelerini kullandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu