HayatKültür SanatManşet

Arsuz Belediyesinden Bodrum’a Hediye

Hatay Arsuz Dostluk Anıtı Açıldı

 

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açılışı gerçekleşti.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven’in katılımlarıyla Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açılışı gerçekleşti. 6 Şubat’ta 11 ilin etkilendiği büyük afet sonrası büyük katkılar sunan Bodrum Belediyesi’ne teşekkür etmek amacıyla Arsuz Belediyesi tarafından hediye edilen anıtın açılışı geniş bir katılımla gerçekleşti.

Etkinliğe geçmiş dönem CHP Hatay Milletvekili A. Aziz Yazar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, depremde aktif rol alan sivil toplum örgütleri ile Arama Kurtarma ekipleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi temsilcileri, CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın ve yönetim kurulu, Bodrum Belediyesi başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çalışanları ile basın mensupları katıldı.

“Kardeşliğimiz sürecek”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar’ın mesajı okundu. Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ise yaptığı konuşmada Bodrum Belediyesi ve Başkan Ahmet Aras başta olmak üzere depremde yardımlarını esirgemeyen tüm Bodrum halkına teşekkür ederken şunları söyledi:

“6 şubatta büyük bir felaket yaşadık. Bu felaketin boyutu ne kelimelerle, cümlelerle anlatılabilir. Dışardan ilk desteklerden bir tanesi Bodrum. İmdadımıza yetişti. Bunun başında değerli Belediye Başkanı ve geniş ekiple beraberlerdi. Ve ilk arama kurtarma çalışmalarında bulunanlardan bir tanesi bunlardı Arsuz’da. Tabii ki belediye ve ekiplerinin de arkasında gönüllüler, sivil toplum kuruluşları vardı. Önce çadır, daha sonra konteyner kent ve şu anda Arsuz’un en güzel konteyner kentlerinden bir tanesi. Yaşanabilir bir konteyner kent. Bodrum Belediyesi, Arsuz Belediyesi, Arsuz Kaymakamlığı ile birlikte halen yürütmekteyiz. Biz kardeş belediye olduk. Kardeşliğimiz sürecek ileride de her konuda iş birliği şeklinde yardımlaşma şeklinde de devam edecek.”

“Bodrum ve Arsuz her zaman dost kalacak”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise depremin ilk gününden itibaren harekete geçerek büyük bir koordinasyonla yardımların yerine ulaştığını ifade ettiği konuşmasında deprem bölgesinde yapılanlardan ve kurulan konteyner kentten bahsetti. Depremin ilk gününden itibaren yardımlarını esirgemeyen tüm kurum, kuruluş ve gönüllere teşekkür eden Başkan Aras, Bodrum ve Arsuz’un her zaman dost kalacağının altını çizerken şunları söyledi:

“Bu büyük deprem hepimize çok büyük ders verdi. Öncelikle birinci olan halkımızın esenliğidir. Deprem olmadan önce bu önlemlerin alınması gerekmekte bu insanların bu kadar acı çekmesini en azından azaltabilirdik. Biz özellikle belediyeler olarak yapacağımız denetimlerde ya da yeni ruhsatlarda bu konulara da çok dikkat edeceğiz. Halkımızın usulüne uygun yapılmayan ya da çürük binalarda hayatını kaybetmesinin önüne geçeceğiz.”

Konuşmasının devamında bütün ekiplerin kendi imkanlarıyla bir araya geldiğinin altını çizen Başkan Aras, gönüllüler, arama kurtarma timleri ve belediyenin bir güç haline geldiğini belirterek, “Bodrum’dan giden arkadaşların tavır ve davranışları, güler yüzü, içten davranışları buradaki anıtın temelini atmıştır. Bütün arkadaşlarım, belediye personeli, gönüllüler, Bodrumlular orada bunu başardı. Ben bütün bodrum halkına tekrar tekrar şükran ve minnet duygularımı iletmek isterim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından anıt açılışı gerçekleşirken tüm ekipler ile fotoğraf çekimi gerçekleşti.

Merasimin ardından depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için lokma ikramı yapıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu