EğitimEkonomiManşet

TOBB Milas’a Bir Yıl İçinde Bir Okul Yaptıracak

MİTSO "Olmaz" Denilen Bir İmkansızı Daha Başardı...

 

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, “olmaz” denilen, “imkansız” denilen bir işi daha başardı: TOBB’nin Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı “154 ilçeye 154 okul” protokolü kapsamında Milas’a da bir okul yapılacak. TOBB adına MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ile yaptığı toplantıda Milas’a 8 derslikli bir anaokulu yapılması kararlaştırıldı. TOBB’nin yaptıracağı anaokulunun yapımı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mayıs ayında ihaleye çıkarılacak ve anaokulu bir yıl içinde tamamlanarak hizmete girecek.

Daha önce Milas zeytinyağına TPMK’den ve Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret alınması başta olmak üzere “olmaz” denilen, “imkansız” denilen birçok işi başaran MİTSO, bu kez de TOBB tarafından Milas’a bir okul yaptırılmasını başardı. TOBB’nin daha önce 81 ile 81 okul yapımı projesinin tamamlanmak üzere olmasının ardından şimdi de 154 ilçeye 154 okul yaptırılması için Milli Eğitim Bakanlığı ile bir protokol imzalandı. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in yaklaşık dört yıldır sürdürdüğü ısrarlı girişimler sonucunda TOBB’un okul yaptıracağı 154 ilçe arasına Milas da girdi.

TOBB’un 154 İlçeye 154 okul yapılması projesinin TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından imzalanarak şubat ayında yürürlüğe girmişti. Milas’ın da TOBB’nin okul yaptıracağı ilçeler arasında yer almasının kesinleşmesi üzerine MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer,  TOBB’nin yaptıracağı okulun yeri ve niteliği konusunda Milas İlçe Kaymakamlığı, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir çok kez görüşmeler yapmıştı. Son olarak bugün (5 Nisan 2022) Muğla’da Muğla Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve TOBB adına MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in katıldığı bir toplantı daha yapıldı. Toplantıda Milas’a yapılacak okulun Hayıtlı Mahallesindeki eski Endüstri ve Meslek Lisesi arsasına yapılması ve okulun 8 derslikli anaokulu olması kararlaştırıldı.

TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereğince adı “Milas Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anaokulu” olacak 8 derslikli okulun yapım ilahesi mayıs ayında yapılacak ve bir yıl içinde tamamlanacak.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer: Bir kez daha başardık!

Öte yandan bugün Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünde İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ile bir toplantı yaptıklarını belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Toplantıda son noktayı koyduk. TOBB’in “154 ilçeye 154 okul” projesi kapsamında Milas’a 8 derslikli bir anaokulu yapılmasını kararlaştırdık. Okul, Hayıtlı Mahallesindeki eski Endüstri Meslek Lisesi arsasına yapılacak. Okulun yapımı için mayıs ayında ihale açılacak ve okulun yapımı bir yıl içinde tamamlanacak” dedi. TOBB’nin daha önce 81 ile 81 okul projesi başlattığını ve bu okulların yapımının tamamlanma aşamasına geldiğini anlatan Reşit Özer “TOBB, 81 ile 81 okul projesini başlattığı andan itibaren TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile her karşılaştığımızda, onu her ziyarete gittiğimizde, ya da onun odamızı her ziyaretinde mutlaka Milas’a da bir okul yaptırmasını talep ediyordum. Sayın Hisarcıklıoğlu da her seferinde söz veriyordu. Sonunda illerdeki okullar bitme aşamasına geldi ve 154 ilçeye 154 okul projesi başlatıldı. Milas da TOBB’nin okul yaptıracağı ilk ilçeler arasında yer aldı. Şahsen olsun, MİTSO olarak olsun çok sevinçliyiz, çok gururluyuz. Daha önce de olmaz denilen, imkansız denilen pek çok işi MİTSO olarak başarmıştık. Okul için de pek çok kez aynı sözleri duyduk. Fakat başardık. Yine başardık. Allah bizi utandırmadı. TOBB Başkanımız sözümüzü kırmadı. Dileğimizi geri çevirmedi. Kendisine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu