ÇevreEğitimManşet

2 TON ATIK MALZEME TOPLADILAR

Bodrum-Cumhuriyet OrtaokuluBodrum’da öğrenciler, temiz bir çevre için yaptıkları çalışmada geri dönüştürülmek üzere 2 ton atık biriktirdi.

Cumhuriyet Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencileri tarafından Fen Bilgisi dersinde ‘Ekosistem’ konusunda çeşitli çalışamalar yapıldı. Fidan dikip,  meyve ve sebze atıklarının toprakla karıştırıarak gübreye dönüştürülmesi gerçekleştiren öğrenciler evlerinde çeşitli atıklar da biriktirdi.

Fen Bilimleri öğretmenleri Hafise Korkmaz ve Hayriye Durucu’nun 7’nci sınıflardaki toplam 150 öğrencisi,  ekosistemler konusunda sunumlarda hazırlayıp sınıflarında anlatım yaptı. Öğrenciler ayrıca ‘Temiz çevre’  sloganı ile  yürütükleri çalışmada 2 ay süresince evlerinde geri dönüştürülen kağıt, pet şişe, cam ve metalleri de biriktirdi. Çevreye duyarlı bir nesil yetiştirmek amacıyla okul aracılığı ile yürütülen bu çalışmada yaklaşık 2 ton geri dönüşüm malzemesi, kamyonla geri dönüşüm toplama ve ayırma tesisine götürülmek üzere ilgililere teslim edildi.

Okulun Fen Bilimleri Öğretmeni Hayriye Durucu etkinlik hakkında şunları söyledi:
“Geri dönüşüm malzemelerini değerlendirerek daha temiz bir çevre sağlamak. Bahçesi olan insanlarımızdan, meyve sebze atıklarını toprağa gömmelerini ve daha az çöp çıkarmalarını istiyorum” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu