ÇevreEkonomiManşet

Artık yollarda Heba Olmayacak

Cadde Kenarlarındaki Turunçlar Belediye Ekiplerince Toplanıyor

 

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün ortaklaşa başlattığı çalışma kapsamında, yarımadada caddelerde ve sokak aralarında bulunan turunçlar toplanarak katma değerli ürün haline dönüştürülecek.

Çarşı, Konacık ve Turgutreis mahallelerinden başlatılan toplama çalışmalarında yaklaşık 500 ağaçtan elde edilen turunçlar, Bodrum Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (TARKO) bünyesinde gerçekleştirilecek üretimle reçel ve marmelat yapımında kullanılacak. Bu çalışmayla birlikte ürünlerin dalında çürümeyerek değerlendirilmesi sağlanmış oldu.

Çalışmaları yerinde takip eden Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Çağla Turhan, “Doğal olarak Bodrum’un caddelerinde, orta refüjlerde çok fazla turunç var. Biz de Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile birlikte organize bir çalışma başlattık. Bu turunçlarımızı toplayıp Bodrum TARKO’ya teslim edeceğiz ve reçel yapılacak. Kilolarca ürün toplanıyor, bu gibi ürünleri bundan sonra da değerlendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Reçel haline dönüştürülecek olan ürün Bodrum Belediyesi etkinliklerinde halkın beğenisine sunulacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu