ÇevreEğitimManşet

Bodrum’da “Nefesime Sahip Çıkıyorum” Projesi

Ürdün'den de Katılım Oldu

 

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğü ve destekleriyle e-twinning faaliyetleri kapsamında Bodrum’dan da okulların proje ortağı olduğu “Nefesime Sahip Çıkıyorum (I Own My Breath)” projesi düzenlendi.

Orman yangınları sonrası öğrencilerin ormanlara bakış açılarını geliştirmeyi, ormandaki canlıların nasıl yaşadığı ile ilgili farkındalık yaratmayı ve orman yangınlarına karşı alınabilecek önlemler karşısında duyarlılık kazandırmak amacıyla düzenlenen projeye Türkiye’den ve Ürdün’den öğrenciler katıldı.

Atatürk İlkokulundan Gülseven Üçerler ile Ebru Genç Kale, Fuat Erten İlkokulundan Sevgi Karademir, Umurca İlkokulundan Berina Tekin, Yunus Büyükuşoğlu İlkokulundan Kübra Kalmaz, Dr.Mete Ersoy İlkokulundan Hülya Durmuş, Bozüyük İlkokulundan Kader Ekiz Şahin, Beyobası İlkokulundan Melda Maç, Cengiz Topel İlkokulundan Özden Altunlu ve Alkarama Elementary Primary School Huda Alhassan isimli öğretmenlerin proje ortaklığını yürüttüğü etkinliklerde hedef daha yeşil bir dünya oldu.

2021 Ekim- Ocak 2022 tarihleri arasında yapılan etkinlikler kapsamında; yanan ormanlara gezi düzenlenerek tohum topları ve hayvanlar için kuş yemleri doğaya bırakıldı. Güvercinlik Mahallesi’nde gerçekleştirilen ağaç dikme faaliyetlerine katılım sağlandı ve okullarda Orman İşletme Müdürlüğü araçları ve yangınlara müdahale ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Kamu spotu çalışması kapsamında sloganlar hazırlanarak öğrenciler tarafından yapılan resimler tabela haline getirildi. Bodrum Belediyesinin uygun gördüğü yerlere sloganlar öğrencilerimiz tarafından yerleştirildi.

Projeyi yürüten öğretmenler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Bodrum Belediyesine proje faaliyetleri boyunca vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu