AsayişGündemManşet

GÖÇMENLERİ TAŞIYAN TEKNE BATTI: 1 ÖLÜ

Bodrum’dan Yunanistan’ın İstanköy Adası’na yasa dışı yollara geçmek isteyen göçmenlerin teknesi battı. 10 kişi sağ kurtarılırken, 1 kaçak göçmenin ise cesedine ulaşıldı.

Dün akşam saatlerinden Aspat sahilinde İstanköy Adası’na yasadışı yollarla geçmek için denize açılan 11 mültecinin bulunduğu tekne bir süre sonra battı. Denizde yaşam mücadelesi vermeye başlayan mültecilerin sesini duyan bir ticari gemi çalışanları durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Olay yerine giden sahil güvenlik ekipleri mültecileri deniz üstünde çırpınırken buldu. Sahil güvenlik botuna alınan mülteciler Turgutreis Limanına getirildi. Denizde arama çalışması başlatan Sahil Güvenlik ekipleri 1 mültecinin de cesedine ulaştı. Aralarında kadınların da bulunduğu mültecilerin 4’ünün Suriyeli, 4’ünün Filistinli ve 2 mültecinin ise Mısırlı olduğu öğrenildi.

Öte yandan durumu kötü olan göçmenlerden 2’si limanda bekleyen ambulanslarla Acıbadem Bodrum Hastanesi kaldırıldı. Göçmenlerden biri tedavisi sonrası taburcu olurken diğerinin ise yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu