ÇevreGündemManşet

Otogar Kavşağını Su Bastı

Kısa Süreli Sağanak Trafiği Felç Etti

 

Milas’ta yaşanan sağanak yağışta otogar kavşağında su baskını yaşandı, trafik kontrollü şekilde sanayi içerisindeki caddeden sağlandı. İlçe merkezinde kısa süreli su birikintilerinin yaşandığını söyleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise otogar kavşağındaki  sorumluluğun Karayolları ekiplerinde olduğunu ancak buraya da belediye tarafından müdahale edildiğini söyledi.

Milas’ta etkili olan gök gürültülü sağanak yağış sebebiyle karayollarında ve merkezdeki bazı caddelerde su birikintileri meydana geldi, trafikte ise aksamalar yaşandı. Şehrin birçok noktasında yıldırım düşmeleri meydana geldi. Yıldırım düşmesi sonucu bazı bölgelerde elektrik kesintisi yaşandı.

Sağanak sebebiyle otogar kavşağında su baskını yaşandı. Göle dönen karayolundan araçlar geçemedi. İhbarın ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Milas Grup Amirliği ekipleri, karayolunda biriken suyun giderilmesi için çalışma başlattı. Tıkanan giderler açıldı. Milas Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise karayolu trafiğini Güçsan Sanayi Sitesi içine vererek, araçlara güvenli geçiş sağladı.

Her yıl sağanak yağış sırasında karayolunda su birikintisi oluştuğunu hatta karayolunun adeta göle döndüğünü söyleyen vatandaşlar, burada bu konuda ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade etti. “Bu sorun bir türlü çözülemiyor!” diyerek duruma tepki gösteren vatandaşlar, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için yetkilileri acilen göreve davet etti.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yaşanan sağanak yağış ve su baskınları konusunda açıklama yaptı. Yağmur sebebiyle Milas’ın altyapısında yaşanan önemli bir sorun olmadığını ifade eden Başkan Tokat,

“Bir iki yerde ızgaraların tıkalı olmasından dolayı kısa süreli sorun oldu. Ama ekipler hemen tıkalı yerleri açınca sorun çözüldü. DSİ’nin su hattı döşemek için kazı yaptığı yerler ve çevre yolunda sıkıntı yaşadı. Bu noktalardaki sorun Milas altyapısından değil DSİ müteahhidinin kazısı ve Karayollarının çevreyolu altyapısını yapıp Milas altyapı sistemine entegre etmemesindedir. Çevreyolu, Karayollarının sorumluluğundadır… Milas’ın altyapısına söz söyleyemeyenler bizi hep Karayollarının işi olan Çevreyolu altyapısı üzerinden vurmaya çalışıyor.

Ama yine de Çevreyolu’nda sıkıntı yaşanan yerlere belediye ekipleri müdahale edip sorunu çözmüştür.”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, gök gürültülü sağanak yağışın gün boyu devam edeceği, olumsuz hava koşullarının yarın da süreceği bildirildi.

Kaynak:habermilas.com

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu