EkonomiGündemManşetSiyaset

BESİAD KOCADON’U AĞIRLADI

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (BESİAD) yerel seçimler yaklaşırken düzenlediği “Aday Tanıtım Söyleşileri”nde Demokrat Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon’u misafir etti. 

Trafo Bodrum’da düzenlenen etkinliğe Demokrat Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon, BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kaplan ile BESİAD üyeleri katıldı. 

Başkan Adayı Kocadon, yaptığı konuşmada öncelikle adaylık süreci hakkında BESİAD üyelerine bilgi verdi. 20 yıldır belediye başkanlığı yaptığını ve bugüne kadar da gücünü asla koltuktan değil halkın sevgisinden aldığını ifade ederek, “Bütün iş adamlarımızdan, yatırımcımızdan, esnaf kardeşlerimden ayakkabıcısına kadar hepiniz beni tanıyorsunuz. Ben bugüne kadar hiçkimsenin ekmeğiyle oynamadım. Bu sevgi de zaten buradan geliyor. Bodrum’daki Mehmet Kocadon sevgisi, koltuktan gelmiyor gönülden geliyor. Eğer bu sevgi gönülden gelir de gönüllerin başkanı olursanız, her yerde başkan gibi karşılanırsınız ve bu sevgi seli de Bodrum’dan Muğla’ya kadar gider” dedi.

Yapılmak istenen  yatırımları engellemek ile suçlandığını belirten Mehmet Kocadon, “Kocadan başkan, Yatırım yapmak istedik ama hep engelledi’ diyorlar. Hangi yatırımı yapmak istemişsin de ben seni engellemişim? Tarihi tarihine, günü gününe bunları sizlere belgeleriyle ayın 16’sında cumartesi günü Bodrum seçim ofisimizin açılışında tek tek açıklayacağız. Turgutreis arıtma tesisini yapmak istemiş aynı gün altına imzamı atmışım, devretmişim mülkünü, Türkbükü ve Gündoğan da aynı şekilde. Başka bir hikaye daha anlatayım: geçen gün temel attılar ya hani övünüyorlar, büyük bir getiri diye. Oysaki ben kendilerine büyükşehir yasası çıkınca, 2014 yılında, Bodrum Belediyesi olarak aynı yerdeki otogar çalışmasını götürdüm. Mülk sahipleri ile anlaştık. Yaklaşık 11 – 13 dönümlük araziyi tahsis ettik. Sponsor ile birlikte otogar çok uygun maliyete yapılacaktı. Aldım dosyayı götürdüm kendilerine, ‘biz bir inceleyelim’ dediler attılar dosyayı. Sonra da o araziyi istimlak etme kararı aldılar. Dedim ki almayın, bu mahkemeye gider ve beş yıl bunun mahkemesi sürer dedim ve gördüğünüz gibi mal sahipleri mahkemeye gitti beş yıl boyunca. Dünyanın parasına, 18 milyon 20 milyon para ödeyerek aldılar. Bir de üzerine matahmış gibi sponsor eşliğinde yapılacak olan otogarı 74 milyon TL’ye mal edip temelini attılar. Gelelim Bodrum’un en büyük sorununa: çöp. Eski belediye başkanlarımız da çok iyi bilirler, birlikte hazırladığımız katı atık projemizi de aynı şekilde büyükşehre sunduğumuz halde onu da rafa kaldırdılar” diye konuştu. 

Adaylık sürecine değinen Demokrat Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, “Amaçları seç beni, seçtireyim seni. İktidara gelme gibi niyetleri yok. Az olsun, bizim olsun. 1951 yılında Atatürk’ü koruma kanununu çıkaran Demokrat Parti, tekrar Muğla’da şaha kalkıyor. Kırat şahlanıyor ve göreceksiniz Muğla’dan yakılan ateş, Türkiye’nin yeni bir ana muhalefet partisini yaratacak. Bu da Demokrat Parti olacak” şeklinde konuştu.

Ahmet Biçer’inmoderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Mehmet Kocadon dernek üyelerinin sorularını da yanıtladı. Sıcak ve samimi bir havada geçen söyleşi sonunda üyeler, Başkan Kocadon’a başarılar diledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu