ÇevreGündemManşet

300 KİLOLUK ORKİNOS YAKALADILAR

Bodrum-erdal-geyik-dev orkinosBodrum’da balık avlamaya çıkan amatör balıkçılar, dev bir orkinos balığı yakaladı. Dev orkinos görenleri şaşırttı.

Bodrum’da yaşayan 5 kişi sabah saatlerinde amatör balıkçı Erdal Geyik’in teknesi ile Güvercinlik açıklarına lüfer ve kofana avlamaya çıktı. Bir süre sonra Erdal Geyik’in oltasına dev bir balık takıldı. Teknedeki 5 kişi yaklaşık bir buçuk saat süren uğraş sonunda 2.70 metre ve yaklaşık 300 kilo ağırlığındaki dev orkinos balığını tekneye çıkarmayı başardı.

Erdal Geyik ve 4 arkadaşı daha sonra balığı Güvercinlik Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Bodrum – Milas Karayolu üzerindeki Köhne Restoran’a getirdi. Balık burada ilgi odağı olurken kimi vatandaşlar da şaşkınlığını gizleyemedi. Dev orkinosu gören vatandaşlar balığın bol bol fotoğrafını çekti.

Kofana ve lüfer avlamaya çıktıklarını fakat oltalarına orkinos takıldığını anlatan Erdal Geyik, Kent Haber’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün oltamıza bir tane orkinos takıldı. Boyu 2 metre 70 santimetre. Yem olarak küçük kolyoz kullandık. Oltaya takılmasından yaklaşık bir buçuk saat sonra balığı teknemize alabildik. Bu balığı normal olta ile alma şansın yok. Çünkü yaklaşık 300 kiloluk bir balık. Biz bu orkinosu balonlar yaparak şamandıra sistemi ile aldık. Bir buçuk saatin sonunda balık iyice yorulunca teknemize almayı başardık. Daha önce böyle büyük bir balık yakalamadık fakat sayısız seyirlere şahit olduk. Elimizden yemimizi yedirdik, çok kaçırdık. Ama ilk defa böyle büyük bir balık yakaladık. Ağabeylerimin de çok yardımı oldu. Balığı satmayacağız, arkadaşlarımıza, akrabalarımıza, misafirlerimize dağıtacağız.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu