ÇevreEkonomiGündemManşet

SAKIZ AĞACI FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTU…

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce yürütülen ‘Itri- Tıbbı, Aramatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi’ projesi kapsamında Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğince 2015 yılında başlayan sakız bahçeleri tesis çalışmaları kapsamında Bodrum’da sakız ağacı dikimi yapıldı.

Çiftlik Mahallesi pazaryerinde başlayan etkinliğe Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fahrettin Doğan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Pazaryerinde yapılan konuşmaların ardından Mehmet Pehlivan isimli üreticinin bahçesine gidilerek 2 dekar alanda sakız ağacı dikimi yapıldı.

Sakız ağacı dikimi dışında zeytinde verimi arttırmak, mantari ve bakteriyel hastalıklardan korumak için 70 yaşında bir zeytin ağacında uygulamalı budama ve bordo bulamacı yapıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu