AsayişGündemManşet

KOM Ekiplerinden Eş Zamanlı Operasyon

Çok Sayıda Ateşli Silah Ele Geçirildi

 

Muğla KOM Şube Müdürlüğünce, yetkili makamlardan izin almadan, ilgili makamların bilgisi haricinde, tarihi eser niteliğindeki objeleri kazı yapmak suretiyle çıkarıp, yasa dışı yollardan pazarlayan bir şebekeye yönelik olarak dosya çalışması başlatıldı.

Özellikle Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Ula, Milas, Marmaris İlçelerimizde faaliyet yürüttüğü tespit edilen şebeke üyelerine yönelik olarak dosya kapsamında 5 yakalama yapılarak çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Delillendirme aşamasının tamamlanmasıyla birlikte 16.02.2021 tarihinde Muğla Merkezli 3 il’de OPERASYON aşamasına geçildi..

Dosya savcısından alınan talimatla 13 hedef şüpheli, 20 tali şüpheli olmak üzere 33 kişinin ikametlerinde eş zamanlı olarak arama gerçekleştirildi.

Örgütlü olarak tarihi eser kaçakçılığı suçu iddiasıyla yapılan aramalarda: Çok sayıda tarihi eser niteliği taşıyan obje, ruhsatsız tabancalar, av tüfekleri ve dedektörler ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, aramaların devam ettiği, gözaltına alınan şahısların tamamı ifade ve sorgu işlemlerinin ardından Köyceğiz Cumhuriyet Savcılığına sevk edileceği öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu