GündemKültür SanatManşet

SOĞUK HAVAYA ALDIRMADAN ARENAYI DOLDURDULAR

Bodrum’da geleneksel deve güreşleri şenliğine Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden yaklaşık 140 deve katıldı.  

Kızılağaç Deve Güreşi Arenası’nda soğuk havaya rağmen gerçekleşen Bodrum Deve Güreşi Festivali’ni Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, siyasi parti ve STK temsilcileriyle birlikte yaklaşık 5 bin kişi izledi.

Bodrum Belediye A.Ş.’nin destekleriyle ücretsiz olarak düzenlenen Bodrum Deve Güreşi Festivali’nde Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Atatürk’ün, ‘Eğer bir yörük obasında hala ateş yanıyorsa özgürlük ve kurtuluş için ümit her zaman vardır’ sözüyle başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü;

“İşte bu da yörük kültürünün günümüze kadar uzanan bir parçasıdır. Deve güreşleri yörüklerle Akdeniz’de toroslarda 1800’lü yıllarda ortaya çıkmış İpek Yolu’nun devamıdır. O yüzden, biz de bizden önceki yöneticilerimize, büyük başkanlarımıza bugüne kadar bu geleneği taşıdıkları için buradan sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz. Ege’nin, Akdeniz’in, Marmara’nın birçok bölgesinde günümüzde deve güreşleri yapılmakta. Bunlardan en büyüklerinden bir tanesi de Bodrumumuzda, bu da bize gurur veriyor. Ben bugünki güreşlerin sağ salim kazasız belasız geçmesini diliyor, bu güzel günde hepinize afiyet olsun, iyi günler diliyorum.”

Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 138 devenin yer aldığı Bodrum Deve Güreşi Festivali baş güreşlerinde hem saha içerisinde hemde izleyiciler arasında büyük heyecan yaşlandı. Baş güreşlere katılan deve sahiplerine kupa verildi. Akşam saatlerine kadar süren güreşler renkli görüntülere sahne oldu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu