EğitimGündemHayatManşet

SINIF ARKADAŞLARI ASLI’YI UNUTMADI

bodrum-aslı değirmenBodrum’da yaklaşık 40 gün önce bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Aslı Değirmen için okulunda lokma dağıtıldı.

Lokma ikramına katılan Aslı’nın ailesi serbest bırakılan sürücünün adalet önünde hesap vermesini istiyor.

Bodrum-Turgutreis Karayolu İslamhaneleri Mahallesi’nde geçtiğimiz 5 Aralık sabahı okula gitmek için evinden ayrılan ve geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden lise öğrencisi Aslı Değirmen için okulunda lokma dağıtıldı.

Ayşegül Sevim Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Aslı Değirmen için bugün okulun bahçesinde sınıf arkadaşları ve öğretmenlerinin girişimleriyle gerçekleştirilen lokma dağıtımına Değirmen’in ailesi ve yakınları başta olmak üzere Aslı’nın öğretmenleri ve arkadaşları katıldı.

Sınıfındaki sırası hala boş olan Aslı’nın arkadaşları onu hiç unutmayacaklarını söylediler.

Okunan duanın ardından gerçekleştirilen lokma ikramına katılan Aslı Değirmen’in acılı ailesi ise adaletin yerini bulmasını istiyor.

Baba Mehmet Değirmen, verilecek kararın Türkiye’de emsal teşkil etmesini istediklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Hem yol ihlali yapmış, hız limiti aşılmış hem de iki saat boyunca ortalardan kaybolmuş. Adalet istiyorum. Aslı’nın kanı daha yerde kalmasın, Aslı’nın kanı daha o kaldırımdadır. Gereken yetkililer bana destek versin, bütün Bodrum halkı. Bu gereken, Türkiye’de emsal olacak şekilde olsun yani. Şimdi bu katile ceza vermese, 6 ay sonra çıksa bir ay sonra çıksa nasıl olsa trafik cezası yok adamı öldürüp gideyim bir ay sonra çıkayım böyle bir şey yok yani. En ağır cezayı istiyoruz biz. Adalet neyse o olsun, kanun ne diyorsa o olsun. Bu adam hem yol ihlali yapmış, hız limiti en az 130-140 aşırı hızla gelmiş kızımı vurmuş gitmiş yani. Adalet istiyorum başka bir şey istemiyorum.”

Aslı’nın sınıf arkadaşlarının duyarlılığı da takdir topladı.

Lokma ikramına katılan Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Mustafa Semiz yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Öncelikle arkadaşlarının Aslı’yı unutmaması, acılarını paylaşması, Aslı’yı yaşatmaları bizim için o noktada bir övünç kaynağıdır. Ailemizin acısını paylaşıyoruz. Benzer durumların yaşanmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz. İnşallah benzer olaylar yaşanmayacak. Ailemizin acısını paylaşıyoruz, öğrencilerimize de hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz.”

Etkinliğe ev sahipliği yapan okul müdürü Hakan Camcıoğlu ise “Ben özellikle öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu faaliyeti başından sonuna kadar kendileri organize etti. Aileye de başsağlığı diliyorum, üzüntülerini paylaşıyorum. Aslı bizim de kızımızdı, üzüntümüz büyük.” dedi.

 

 

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu