EkonomiGündemManşet

KRALININ MİLYON DOLARLIK TEKNESİNE BODRUM’DA BAKILDI

Umman Sultanı Kâbus bin Said bin Teymur tarafından Ürdün Kralı 2’inci Abdullah’a hediye edilen 100 milyon dolar değerindeki ahşap yat Bodrum’a geldi.

Bodrum’da yaklaşık 8 ay boyunca bakım ve onarımı yapılan Ürdün kralı 2’inci Abdullah’ın el yapımı ahşap yatı denize indirildi. 44 metre uzunluğunda ve yaklaşık 100 milyon dolar değerindeki “Almasarrah” isimli yat ihtişamı ile göz doldurdu. Tamamen el işçiliği ve ahşap oyma sanatı ile yapılan yatın bakımları Ağanlar Yachts tersanesinde 240 günde tamamlandı.

Ahşap yat ve guletlerin ana vatanı olan Bodrum’da yat ustaların eline teslim edilen yat için Ağanlar Yachts personelleri Ürdün’e giderek deniz yolu ile yatı Bodrum’a getirdi.  15 Temmuz 2017’de Bodrum’a gelen yatın bakım ve onarımı için gece gündüz çalışan ekipler yaklaşık 240 günde kralın yatını baştan aşağı yeniledi. 10 yıllık bakımı yapılan yatı görenler ise hayran kaldı.

Bakım ve onarımı tamamlanan Ürdün Kralı 2’inci Abdullah’ın Almasarrah” isimli ahşap yatı denize indirildi. Ustalar tarafından incelenen yatın,  son rötuşları yapıldıktan sonra Türk kaptan ve 12 personeli ile birlikte Ege ve Akdeniz’i geçtikten sonra Kızıldeniz’e ulaşan ekip 6 gün 5 gece yolculuk yaptıktan sonra Yatı yetkililere teslim etti.

Umman’da üretilen ve 44 metre uzunluğundaki “Almasarrah” isimli yatın tamamen ahşap olduğu, kullanılan malzemenin ise Birmanya tikinden olduğu ifade edildi.  Değeri 100 milyon doların üzerinde olan yatın Umman Sultanı Kâbus bin Said bin Teymur tarafından Ürdün Kralı 2’inci Abdullah’a hediye edildiği öğrenildi. Dünyanın en pahalı ahşap yatlarından biri olan “Almasarrah”’ın iç kısım özellikleri ile ilgili bilgi verilmedi.

Yıllardır sır gibi saklanan Yatın Bodrum’da ortaya çıkması ise dikkatlerden kaçmadı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu