AsayişGündemManşet

ÇÖKERTME’DE GÖÇMEN OPERASYONU

göçmenYasa dışı yollarla Yunan adalarına kaçmak üzere olan Suriyeli sığınmacılar, Ören Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından Çökertme koyunda yakalandı.

Organizatörler vasıtasıyla İstanbul’dan yola çıkan Suriyeli sığınmacılar, Milas’a bağlı Çökertme Mahallesi’ndeki koyda yakalandı. Bir ihbarı değerlendiren Milas İlçe Jandarma Komutanlığı, 30 kişilik sığınmacı kafilesinin yasa dışı yollarla Çökertme koyundan Yunan adalarına geçeceği bilgisi üzerine harekete geçti. Balık istifi bir vaziyette bindikleri araçlarla Çökerme koyuna gelen sığınmacılar, Ören Karakol Komutanlığı ekiplerinin şok baskınıyla yakalandı. Operasyon kapsamında; 5’i kız, 5’i erkek olmak üzere 10 çocuk, 4 kadın ve 14 erkekle birlikte 28 sığınmacı ve olayla ilgili 3 organizatör yakalandı. İnsan kaçakçılığı yaptığı belirlenen organizatörler gözaltına alınırken; işlemler için Ören Karakol Komutanlığına getirilen sığınmacılara Milas Belediyesi tarafından yemek ikramında bulunuldu.

Sahil güvenlik ekiplerinin de kıyı şeridinde güvenlik önlemi ve devriye faaliyeti yürüttüğü operasyonda yakalanan sığınmacılar, emniyetteki kayıt işlemlerinin ve gerekli ikazların ardından serbest bırakıldı.

İstanbul’dan aynı ekiple yola çıktığı belirlenen yaklaşık 100 kişilik sığınmacı kafilesinin geri kalanı ise Mumcular Mahallesi’nde yakalandı. Mumcular’daki operasyonda yakalanan 6 organizatörün de insan kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu