GündemManşetSiyaset

TOSUN:”HAYAT DEVAM EDİYOR…”

31 Mart seçimlerinde İYİ Parti’den Bodrum Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Tosun, seçim sürecini değerlendirdi.

Öğle saatlerinde partinin Konacık Mahallesi’ndeki ilçe binasında gerçekleştirilen ve Mehmet İlçe Başkanı Nevzat Kanber, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldığı toplantıda Mehmet Tosun sözlerine şöyle başladı:

“Seçim sürecinde bizlere destek veren, çalışmalarıyla emek harcayan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü yeni kurulan bir partiyiz. Bir yıllık bir siyasi parti olarak beklenenin üzerinde bir performans sergiledik. Bu konuda özellikle İlçe Başkanımız Nevzat Kanber’e, Kurucu İlçe Başkanımız Mehmet Onur Şahbaz’a, Yönetim Kurulu üyelerimize, bize inanan vatandaşlarımıza, gençlik kollarımıza, kadınlarımıza ve Bodrumlu hemşerilerimize çok teşekkür ediyoruz. Hepinizin malumu, Büyükşehir bazında bir ittifak yaptık ama ilçede partiler ve bağımsız adayların yarıştığı bir seçim oldu. Seçim sürecinde de bütün partilere, adaylara saygılı barış ve hoşgörü dilinden uzaklaşmayan bir kampanya izledik. Basın mensupları ile ilişkilerimiz gayet güzeldi. Hiçbir basın mensubu arkadaşımızla bir problemimiz olduğunu hatırlamıyorum.”

Bodrum’da yaşayan her 3 seçmenden 1’inin oyunu aldıklarını ifade eden Tosun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bodrum’a yakışan bir kampanya döneminin ardından geldiğimiz nokta itibariyle yüzde 35 civarında bir oy, 34 bin küsur, 35 bine yakın başkanlıkta, 28 bine yakın da mecliste oy aldığımız ortaya çıkıyor. Biz milletin iradesine saygılı bir partiyiz. Şahıs olarak da ekip olarak da buna diyeceğimiz bir şey yok. Sandıktan çıkan iradeye saygı duymamız lazım. Özellikle ben başkanlıkta ve meclis üyeliğinde bize oy veren, destek veren değişik Dünya görüşünden, değişik partilerden tüm hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü kolay değil. Bizim yüzde 13 civarında bir oyumuz vardı, yüzde 35 civarında oy aldık. Neredeyse Bodrum’da yaşayan her 3 kişiden 1’inin İYİ Parti’nin Adayı Mehmet Tosun ve ekibine o verdiğini yorumlayabiliriz. Bu oyların içerisinde her partiden, her Dünya görüşünden arkadaşlarımızın tercihleri var. O yüzden ben yaşamım boyunca bu güvene, bu tercihe, vatandaşlarımızın sandıktaki bu iradesine uygun davranmaya çalışacağım. Çünkü onlar bizim Bodrum’u yöneteceğimize, bizim daha iyi şeyler yapacağımıza, daha iyi belediyecilik yapacağımıza inandılar ve bu çerçevede sandıkta oy verdiler. Siyaset uzun soluklu bir iş. Mücadelemiz devam edecek. Çünkü bizim partimiz yeni. Biriktirdiğimiz sorunlarımız yok. Ciddi bir yeni yapılanma içerisindeyiz. Yapılanmamız halen devam ediyor. İlçe Başkanımız görevinde gayet başarılı, yönetim kurulumuz keza o şekilde. Güçlenerek yolumuza devam edeceğiz. İYİ Parti çatısı altındaki mücadelemiz hem Bodrum siyaseti ile ilgili, hem de genel siyasetle ilgili devam edecek. Ben desteklerinden dolayı basın mensuplarımıza, tüm hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum.”

Konuşmasında CHP ve Belediye Başkanı seçilen Ahmet Aras’ı tebrik eden Tosun, “Seçilen siyasi parti ve Belediye Başkanımız Ahmet Aras’ı tebrik ediyoruz. Onlar da bir mücadele yürüttüler, sonuçta seçimi 1 kişi kazanacaktı, onlar kazandı. Ama partinin kazandığını özellikle vurgulamak istiyorum. Çünkü Bodrum’da bir tarafta adayın ve ekibin olduğu, diğer tarafta partinin yarıştığı bir seçim atmosferi yaşadık. Onun için Bodrum’un kazanıp kaybettiğini önümüzdeki dönemde izleyerek karar vermenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Umarım Bodrum kazanmıştır. Ama bir sefer daha gördük ki parti tercihi, parti eğilimi sandıkta öne çıkmıştır. Ülkemizin belediye seçimlerinde yavaş yavaş bu atmosferden kurtulması gerektiğini düşünüyorum. Yapılan ittifakın da Bodrum özelinde bize zarar verdiğini, olumsuz yansımaları olduğunu buradan gönül rahatlığı ile söylüyorum. Seçim sürecinde birçok şeyi dillendirmedik. İttifak çatısı altında yapılan birçok haksızlıklar oldu. Büyükşehir’de adayınız bir partinin adayını destekliyorsunuz, ilçede de aynı partinin adayı ile yarışıyorsunuz. Bunların siyasi etikle, ahlakla izah edilebilir bir yanı yok ama bütün bunları göğüslememizin sebebi, başında da açıkladım, büyük metropollerin bu ittifakla kazanılabileceği inancım vardı, kazanıldı. Ülkenin gidişatından rahatsız olmamızdan dolayı, ittifaka olan inancımızdan dolayı mümkün olduğu kadar sesimizi çıkartmadık. Ama kazanan arkadaşlarımızın da ciddi anlamda kendilerini sorgulamaları lazım. Biz de ciddi anlamda kendimizi sorgulayacağız. Bizi İYİ Parti ve şahsımdan Bodrum’la ilgili, Muğla ile ilgili, ülke siyaseti ile ilgili bir görev talep edilmesi durumunda her zaman vatandaşımızın hizmetinde olacağız. Zaten İYİ Parti Genel Merkezi’ndeki görevimiz d devam ediyor. İlçe Teşkilatımız ile ilgili bundan sonra daha geniş kapsamlı, eksikliklerimizi de masaya yatırarak istişare ederek gidermek suretiyle yolumuza devam edeceğiz. Meclis üyelerimiz var. Şahbaz Başkanım ve Sayın Mustafa Paşalı ilk aldığım sonuçlara göre Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi. 8 meclis üyesi ile Bodrum Belediye Meclisinde temsil edileceğiz. Bundan sonra Bodrum yayarına olan her projenin, her kararın arkasında olacağız. Yapıcı muhalefet anlayışımızla devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Bodrum’un demokrasisine, Bodrum’daki siyasi kültüre, ahlaka çok şey kattığımızı düşünüyorum.” diyerek açıklamasını sürdüren Mehmet Tosun, “Katmaya da devam edeceğiz. Bu duruşumuzu asla bozmayacağız. Zaman zaman ‘Neden eleştirinin dozunu arttırmıyorsunuz?’diye sahadan şeyler aldık. Burası küçük bir yer. Her gün sokakta 3-5 sefer karşılaştığımız günler oluyor. Bugün hastaneye gittiğimde bile bize oy veren başka partilerden bir yığın insanla karşılaştım. Bizim partimize de üye olma sözü verdiler. İnsanlar bizim ve ekibimizin belediye hizmetleri noktasındaki yapabileceklerimize inanmışlar. Bu bizim için en önemli kar. Ben vatandaşımızın sandığa olan ilgisine, bize olan teveccühüne çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İYİ Partili Mehmet Tosun, “Seçim sonuçlarına baktığını zaman bir siyasi partinin tamamen başka bir siyasi partiye angaje olduğu durumu ortaya çıkıyor. Bunu rahatlıkla değerlendirebiliriz. Halbuki biz o kesimle ilgili çok ciddi söylemlerimiz ve projelerimiz olmasına rağmen demek ki ikna edemedik. Ya da inandırıcı bulmadılar. Gerekçelerini bilemiyorum. Burada bazı siyasi partilerin adaylarının çekilmesiyle birlikte, bizim kamuoyu araştırmalarımıza yansımayan, karasız olarak görülen kitlenin CHP’nin adayını desteklediği gözüküyor. Bunu da açık yüreklilikle söylüyorum. Böyle bir tespitim var. Saygı duymak lazım. Onun haricinde metropollerden burada oy kullanan vatandaşlarımızın da yine yeterince burada bizleri tanımadan, bir de ittifak karmaşası içerisinde nereye oy kullanacağını da ayırt edemeyip CHP’ye oy verdiklerini gözlemliyoruz. Ama ben geçen seferde aday olduğum için Bodrum merkezi ciddi anlamda toparlamışız. Yani Bodrum’da yaşayan insanlar, buranın sorunları ile yaşamını devam ettiren insanlar bir çoğu bizi tercih etmiş. Esasında böyle de bir sonuç çıkarabiliriz. Sahada son günlerde gördük, bizi CHP’nin adayı zannedip bilmeden oraya o verenler. Bağımsızlar konusunda da ciddi karışıklıklar var. Yani bu iş oturmadı. İnsanlar belediyeciliğe oy vermiş olsalardı şu anda biz kazanırdık. Bir taraftan Cumhur İttifakı var. Orada 2 partiyle yarışıyorsunuz. Devletin bütün imkanlarını kullanarak, hatırlayın 5-6 tane Sayın bakanımız burayı ziyaret ettiler. Bir tarafta öyle bir bloklaşma var. Cumhurbaşkanımız da geldi. Bir tarafta her ne kadar Sayın Kocadon istifa etmiş olsa da belediye CHP’li. Orada belediye imkanları, belediye çalışanlarının da siyasete alet edildiği bir süreç yaşadık. Sık sık bunu açıklamalarımda dile getirdim. Biz bir açıklama yapıyoruz, arkasından bir bakıyorsunuz ‘İYİ Parti’li Mehmet Tosun gelirse şöyle olacak.’ Yani bunlar siyaseten nezaket kuralları dışında.” şeklinde konuştu.

“Biz yaşanan bu siyasi sonuçları ve sandık tercihlerini ciddi anlamda yorumlayacağız.” diyen Mehmet Tosun, “Kendi payımıza düşen dersi çıkarıp yolumuza devam edeceğiz. Bizim burada güzel bir kadromuz, nitelikli bir kadromuz var. İYİ Parti’deki kadrolar hem Bodrum’u hem Muğla’yı yönetebilecek nitelikte. Genel siyasette görev yapabilecek birçok arkadaşımız var. Onun için biz burada siyaseten insan yetiştirmeye, ekibimizi genişletmeye ve Bodrum’da umut olmaya devam edeceğiz. Ülkemizde de böyle. Sayın Genel Başkanımız şu anda gayet iyi gidiyor. Bugün Ankara, İstanbul nasıl alındı? İYİ Parti’nin desteği olmasa. Ben seçimi kaybetmiş biri olarak söylüyorum; bizim derdimiz ülkenin kazanması, siyasilerin kazanması değil. Ama bu ittifakın o tür yararlarının olduğunu her basın açıklamasında dile getirdik. Özetle metropollerin bu ittifak kapsamında alınabileceğini ve burada yarışmaktan mutlu olduğumuzu söyledik. Bundan da şikayetçi değiliz.” dedi.

Siyasete devam edeceğini de dile getiren Mehmet Tosun, “Bodrum’la ilgili bir tasarrufumuz olur mu olmaz mı, bunu bugün söyleyemem. İYİ Parti çatısı altında Bodrum ve Muğla dahil olmak üzere, genel siyasette dahil olmak üzere her makama her göreve dahil olabilecek nitelikte arkadaşlarımız var. Şahsım da dahil. Biz İYİ Parti olarak siyasette var olmaya devam edeceğiz. Bir taraftan da hayat devam ediyor, işimize gücümüze devam edeceğiz.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu