GündemKültür SanatManşet

VALİ ÇİÇEK BAĞBOZUMUNA KATILDI

Bodrum-Karaova Bağbozumu ŞenliğiVali Amir Çiçek Bodrum ilçesinin Mumcular mahallesinde Karaova 2. Bağbozumu günleri etkinliklerinde vatandaşlarla ve üreticilerle bir araya geldi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Bağbozumu etkinliklerine Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, il ve ilçe protokolü, yerli ve yabancı turistler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İnsan odaklı, akılcı, sürdürülebilir, vizyonu olan projelere her türlü desteğin verildiğini belirten Vali Amir Çiçek konuşmasında şunları söyledi:

“Muğla’da geleceğe yönelik projelerin ortak akıl ile geliştirilerek uygulanıyor. Bodrum denilince denizi sahili güneşinin yanı sıra Bodrum mandalini de aklımıza geliyor. Bodrum girişinde yol kontrollerinde güvenlik güçlerimiz bodruma tatil için gelen misafirlerimize hoş geldiniz dedikten sonra bodrum lokumu ikram ediyor. Bunun manası “Değerleriyle, ürünleriyle, hizmetiyle, güvenliğiyle Bodruma hoş geldiniz, yanınızdayız derken Bodrumumuzda evet denizimiz, güneşimiz plajımız var ama bunun yanında nefis mandalinamız, limonumuz, halımız, el sanatlarımız gibi yöremize özgü ürünlerimiz de var diyoruz. Aklı, gücü, bilgisi, tarım alanında üretimi olan her kim varsa projesiyle birlikte Kaymakamlığımıza, Valiliğimize ve Güney Ege Kalkınma Ajansına bekliyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından çocuklardan oluşan topluluk halk oyunları gösterisi sundu. Muğla Büyükşehir Belediyesi bando takımı da mini konser verdi.

Daha sonra Vali Çiçek ile beraberindekiler köylülerin açtıkları ve organik ve doğal ürünlerden oluşan stantları gezdi. Vali Çiçek, özellikle Engelli, yaşlı ve çocukların başında durduğu stantlarla yakından ilgilendi.

Vali Çiçek ve Beraberindekiler sonrasında yörede bulunan bir çiftlikte İncir fidanı dikimi, üzüm hasadı ve bağbozumu yaptılar.

Buradaki etkinliklerin ardından Vali amir Çiçek ve beraberindekiler, Karaova Derneği tarafından tadilatı yapılarak eğitime kazandırılan okulun açılışı yaptı. Pınarlıbelen İlkokulunda yapılan tadilatla okula 3 derslik ve bir öğretmen odası kazandırıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu