GündemKültür SanatManşet

BALE FESTİVALİ FRİDA İLE SONA ERDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından, Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile on altı yıldır düzenlenen ve tatil kültürüne bambaşka bir boyut getiren “Uluslararası Bodrum Bale Festivali”, yoğun ilgi ve başarılı  gösteriler ile sona erdi.

1 Ağustos tarihinde Zorba ile başlayan festival 15 Ağustos tarihinde Frida ile sona buldu. Festivalde özenle seçilen seçkin bale yapıtları, Bodrum Antik Tiyatrosu’nun tarihi atmosferinde izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Sabah ve ATV nin ana sponsorluğun da düzenlenen Festivalin son gösterisini; eski bakanlardan Şinasi Altınel, Ahmet Samsunlu, dizi oyuncusu Tamer Leven’in de aralarında yer aldığı yaklaşık bin beşyüz sanatsever izledi.

Ankara Devlet Opera Balesi tarafından sahneye konulan Frida 2 perdeden oluşuyor ve toplam 105 dakika sürüyor.

Müzikleri, Arturo Marqez, Jose Pabloo Mancayo, Can Aksel Akın tarafından yazılmış. Özgür Adam İnanç tarafından kareografi yapılıp sahneye konulan Frida rolünde çocukluk gençlik ve yetişkin dönemlerini Aslı Güneş Sümer, Funda Mete oynuyorlar.

Frida’nın konusu; Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun hayatından kesitler sunuyor. Resimlerine yansıyan imgeleri sahneye taşıyan eser, küçük yaşta geçirdiği ağır sağlık sorunlarına karşın resim yaparak hayata tutunan dirençli bir kadının öyküsünü anlatıyor.

Festivalin açılışı Zorba, kapanışı Frida ile

Festivalin kapanışı Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu tarafından, 2015-2016 DOB sanat sezonunda dünya prömiyeri gerçekleştirilen ve seyirciden büyük ilgi alan “Frida” seyirci karşısına çıktı

Ülkemizin nadide tatil beldesi Bodrum’da bu yıl on altıncısı gerçekleştirilen “Uluslararası Bodrum Uluslararası Bale Festivali”, sanatseverlerin yoğun talebi sayesinde her geçen yıl güçlenen sanatsal niteliği ile yoluna devam ediyor.

Devlet Opera ve Balesi Genel Sanat Yönetmeni ve Genel Müdürü Murat Karahan yaptığı kapanış konuşmasında, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılara destek verdiği festivale katılan konuklara hitaben “katılımlarınızla alkışlarınızla destek verdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Gelecek yıllarda Bodrum’a ve sizlere bundan daha özel festivaller yapmak için uğraşıcaz.” Dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu