AsayişGündemManşet

POLİS HAFTASI TÖRENLE KUTLANDI

Türk Polis Teşkilatı’nın 173’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle Bodrum Belediye Meydanı’nda bir tören düzenlendi.

Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenen törene Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman, İlçe Garnizon Komutanı Albay İzzet Adagideli, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen, MHP Bodrum İlçe Başkanı Cengizhan Sancar, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, gaziler, muhtarlar ile Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler katıldı.

Atatürk anıtına Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğünün çelenginin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende bir konuşma yapan Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, şunları söyledi:

“Milletimizin sevgi ve güven desteğini almış huzur ve emniyetimizin teminatı olan polis teşkilatımızın 173’üncü yıldönümünü kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız. Emniyet teşkilatı toplumda huzur ve güveni sağlama vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanun hakimiyeti ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevler üstlenmiştir. Bizler bu görevi yerine getirirken demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz. Şunun bilinmesini isteriz ki; 15 Temmuz’dan sonra daha da kuvvetliyiz. Ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne karşı oynanan oyunlar ve saldırılarda tüm şer odakları karşılarında bizleri bulacaklar ve asla hain emellerine ulaşamayacaklardır. Bizlere teslim edilen mukaddes emaneti, vatandaşımızın can, mal ve namus dokunulmazlığını dün olduğu gibi bugün ve yarın da korumaya devam ederek meslek yeminimizde olduğu gibi vatan, millet ve bayrak uğruna, gerektiği anda canımızı feda etmekten çekinmeyeceğiz.”

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise törene katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Devletin en asli görevinin emniyetin, huzurun ve asayişin sağlanması olduğuna işaret eden Yılmaz, şöyle devam etti:

“Bu bağlamda kolluk birimlerimiz ve emniyet teşkilatımız bu görevi yerine getiriyor. Emniyet ve asayişin sağlanması gerçekten zor, meşakatli ve fedakarlık isteyen bir görev. Görev yapan arkadaşlarımız mesai mevhumu olmaksızın ve gerektiğinde hayatlarını ortaya koymak suretiyle görev yapıyorlar. Biz böylesine önemli bir görevi ifa eden emniyet teşkilatımızın her zaman yanındayız.”

Daha sonra Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis ekipleri düzenledikleri kortej geçişi sonrası şehir turu yaptı. Çok sayıda motosiklet ve polis otosunun katıldığı korteji vatandaşlar alkışlarla karşıladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu