ÇevreEkonomiGündemManşet

EPİQUE İSLAND’I ANLATTILAR…

Yalıkavak Mahallesi’nde yapımı süren ve kimi vatandaşların ve çevrecilerin tepkisini çeken Epique İsland projesini yapan Aksoy Holding yetkilileri ilçede görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek projeyi tanıttılar.

Çarşı Mahallesi’ndeki Kalamare isimli restoranda gerçekleşen toplantıya Aksoy Holding CEO’su Batu Aksoy, Satış Müdürü Volkan Akgözlü, Gayrimenkul Direktörü Aslı Yılmaz ve Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Tuğçe Gündüz katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Aksoy Holding CEO’su Batu Aksoy, sözlerinin başında 55 yıl önce kurulan Aksoy Holding hakkında bilgi verdi. Daha sonra 200 milyon TL’ye yapımı tamamlanacak Tilkicik Burnu’ndaki Epique İsland projesi hakkında bilgiler veren Batu Aksoy, “126 bin metrekare, bir yarımadaya kurulu proje. Gelecek yaza kadar projemizi tamamlamayı düşünüyoruz. Projede bugüne kadar yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağladık. 126 dönüm üzerinde 75 tane villa projesinden oluşmakta. Her villanın özel havuzları, panoramik manzarası var. Ayrıca projemizin izin süreci devam eden bir butik bir marina ve otel aşaması da mevcuttur. Sürece istinaden o yatırım da gerçekleşecektir. Hem Bodrum’a hem Türkiye’ye böyle bir karma proje ile değer katmak en büyük arzumuz. Bodrum’un mimarisi ve çevresine saygılı bir proje yaratmaya çalıştık. Evlerin tamamı doğal taş kaplıdır. Güneydoğu’dan gelen taş ustaları 3 senedir taşları bir sanat eseri işler gibi kırıyorlar ve aralarına derz koymadan bir puzzle işler gibi tüm evleri tamamen taş kaplıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Aksoy, proje içerisinde yapılacak dolgudaki ÇED gerekli değildir hakkıyla ilgili yapılan itiraz üzerine yürütmeyi durdurma kararı verildiğini de hatırlatarak “Her projede olduğu gibi bu projede de bir takım iskeleler yapılması gerekiyor. Bizim bu dolgu projemiz marina projesinden daha önce yaptığımız bir müracaattı. Buradaki dolgu miktarı da 8 bin 500 metreküp civarında olduğu için ve kanunen 10 bin metreküpün altında Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) olmadığı için bir ÇED gerekli değil hakkı vardı. Yapılan itiraz üzerine ÇED gerekli değildir hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bu kararı saygıyla karşılıyoruz.” dedi.

Marina ile ilgili ÇED sürecinden de bahseden Batu Aksoy, “Marina için ÇED sürecinin 28 Çevre ve Şehircilik Bakanlığında devam ediyor. Sonuna da yaklaştık. Her şeyi düzgün yaptığımızı düşünüyoruz.” diye konuştu.

Bodrumlu vatandaşların marina projesine yönelttikleri Tilkicik Koyu’nun doğal yapısına zarar verecek şeklindeki eleştiriler hakkında da konuşan Aksoy, “Samimiyetle söylüyorum herhangi bir bilimsel veriye dayalı herhangi bir şey yoktu. Öyle ciddi çalışmalar yapıyor ve devlete de taahhüt veriyoruz ki en küçük zararı olsa biz yapmayız. Bizim de yazlığımız o noktada. Ayrıca otel yaptığımız yer marinanın iç bükeyinde. Dolayısıyla otel yaptığımız yeri kirli olma ihtimali olan bir denize sokmamız mümkün değil. Tilkicik Koyu inanılmaz geniş ve sirkülasyonu bol olan bir koy. Dolayısıyla denizi kirletmesi mümkün değil. Dünyada denize verilen zararın yüzde 99.9’u kara yapılarından geliyor. Esasında biz karada altyapı sistemlerimizi doğru kurarsak denizlerimizi hiç kirletmeyeceğiz. Marinalar denizi kirletmez, bilakis denizi temizler. Çünkü disiplin getiriyor. Bunun en güzel örneği Türkbükü’dür. Türkbükü uzun yıllar çok çekti. Koyda bağlı bulunan teknelerin atıklarını nereye nasıl attıklarını kimse kontrol edemiyor. Marinalarda bu kesinlikle mümkün değil.” şeklinde konuştu.

 

Haber: Hamdi Yörür

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu