GündemManşet

ALMAN İZMİR BAŞKONSOLOS BODRUM’DA

1 (2)Almanya İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig, Bodrum’da.

Dr. Rainer Lassig, Bodrum ilçesindeki bir otelde düzenlenen yeni yıl resepsiyonunda yaptığı konuşmada, Almanya’da yaşayan Türk vatandaşların her geçen gün arttığına değinerek, “Yakın tarihi itibarıyla Alman halkı, hiçbir başka halkla olduğu gibi Türk halkı kadar yakın değildir. Türk kökenli olup, Almanya’da yaşayanların sayısı üç milyonu aşkın.” dedi.

Yıl içinde milyonlarca Alman’ın Türkiye’ye tatile geldiğine dikkati çeken Lassig, şöyle konuştu:

“Bunların büyük bir kısmı, Muğla ili ve Bodrum ilçesidir. Ege Bölgesi’nde Almanya ile ekonomi anlamında bağlantılı olan 700’den fazla şirket bulunmaktadır. Almanya, Türkiye’nin en büyük ticari partneri olup, Türkiye içinde Ege Bölgesi’nde en büyük ticari partneridir. Son zamanlarda Almanya ve Türkiye hükümetleri arasındaki siyasi anlaşmazlıklar, Türk halkı ve Alman halkının bu yakın ilişkilerini ve tarihi dostluğunu değiştirmez, değiştirmemeli.”

Etkinliğe Almanya Federal Cumhuriyeti Muğla Fahri Konsolosu avukat Gülay Kaman Kaplan ile ilçede yaşamını sürdüren Türk ve Alman vatandaşlar katıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu