EkonomiGündemManşet

MİLAS’TAN KATAR’A İHRACAT İÇİN İŞBİRLİĞİ ÖNERİSİ GELDİ

20180117_151526MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in Katar’da yaptığı görüşmelerin hemen ardından bir ticari işbirliği önerisi geldi.

Türkiye ve Katar arasındaki ticaretin geliştirilmesi amacıyla geçen hafta T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin de katılımıyla TOBB heyetinin Katar’a yaptığı ziyaret sırasında Milas ürünlerini tanıtan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e Katar’dan  talep geldi. Türk – Katar ortak kuruluşu bir firmadan gelen talep yazısında Milas ürünlerini tanıtan broşürlerle birlikte ürünlerin fiyatlarının bildirilmesi istendi.

TOBB tarafından düzenlenen ve T. C. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin katıldığı Katar iş gezisinde yer alan MİTSO Yönetim kurulu Başkanı Reşit Özer, ziyaret sırasında Milas ürünlerini tanıtmak amacıyla Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmet bin Casim bin Muhammed Al Sani ile Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeyh Khalifa bin Jasim Al Tahani ve Katarlı işadamlarıyla bir dizi görüşme yapmıştı. Görüşmelerde başta coğrafi işaretli Milas zeytinyağı olmak üzere Milas ürünlerini tanıtan Reşit Özer’e, Katar  ziyaretin hemen ardından Katar’dan bir ticaret teklifi geldi. Türk – Katar ortak kuruluşu olan bir firmanın yetkilisi tarafından gönderilen ticari işbirliği teklifinde Katar’a Milas’tan ihraç edilebilecek ürünler, bu ürünleri tanıtan broşür, katalog ve ürün tanıtıcı diğer belgelerin, ihraç ürünlerinin birim fiyatlarıyla birlikte en kısa sürede bildirilmesi istendi. Yazıda “Grup firmamızın yetkilileri ile fabrikada yaptığımız toplantı çerçevesinde, sizden tanıtımını yaptığınız ürünler ile ilgili broşür, katalog, tanıtıcı evraklar ve fiyat listesini göndermenizi rica ederiz” denildi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Katar ziyareti sırasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da desteği ve katkılarıyla Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı ve Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile görüşerek Milas ürünlerini tanıtma fırsatı bulduk. Ardından Katarlı işadamlarına başta coğrafi işaretli Milas zeytinyağımız olmak üzere yöremizin ürünlerini anlattık. Katar’dan dönüşümüzün hemen ardından bir Türk – Katar ortaklığı olan bir firmasından işbirliği önerisi mektubu aldık. Bu mektup uyarınca hemen yöremizdeki markalı ürün üreticileriyle bir toplantı yapacağız ve ihracat potansiyelimiz olan ürünlerimizi Katar firmasına bildireceğiz. Katar ziyaretimizle birlikte Milas ürünleri için bir fırsat kapısı açılmış oldu. Dilerim bu kapıdan Milas ve ülkemiz ekonomisi için çok verimli ticaret fırsatı doğar” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu