GündemHayatManşet

ÖĞRETMENLER ÇOCUKLUKLARINA DÖNDÜ

bodrum-çocuk oyunlarıBodrum’daki bazı öğretmenler görevli oldukları okullarda unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını öğretmek için kurs gördü.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, Şehit Mahmut Coşkunsu Ortaokulu Spor Salonu’nda, öğretmenlere çocuk oyunlarının öğretildiği bir etkinlik düzenlendi. Geleneksel Çocuk Oyunları, Muğla İl Temsilcisi Şaban Erdoğan’ın oyunlarla ilgili anlatımın ardından uygulamaya geçildi.

Farklı okullardan gelen 51 öğretmen eğitim boyunca, öğrencilerine öğretmek üzere “yakan top”, “sek sek”, “mendil kapmaca”, “tombik” oyunlarını öğrendi.

Çocuk oyunlarını kurallarıyla öğrenip oynayan öğretmenler adeta çocukluklarına geri döndü.

Bodrum İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Semiz, eğitim hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kültürümüzün bir parçası olan çocuk oyunlarını Bodrum’da canlandırmaya özen gösteriyoruz. Öğretmenlerimiz okullarında çocuk oyunları için takımlar kurup, çocukluğumuzdan gelen oyunlar için turnuvalar düzenleyecek. Daha sonra ilçe genelinde turnuvalar yapacağız. Ayrıca, öğretmenlerimiz çocuk oyunları konusunda sertifika sahibi olacaklar.” dedi.

Muğla İl Temsilcisi Şaban Erdoğan ise geleneksel çocuk oyunlarının gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu