ÇevreGündemManşet

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELE BAŞLADI

Bodrum Belediyesi ekipleri, Bodrum genelinde görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla başlattığı çalışmalarına devam ediyor.

Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü İktisat Birimi ekipleri yol kenarlarında, cadde sokak aralarında bulunan ve çevre kirliliğine neden olan izinsiz asılmış reklam tabelalarını ve yönlendirme levhalarını tespit ederken, Destek Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ise kesim işlemlerini gerçekleştiriyor.

Çalışmalarda öncelikle görüntü kirliliği oluşturan tabelalar belirlendi. Yaya yürüyüş yollarına, meydanlara ve yeşil alanlara asılan tabelalar, program dahilinde Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından toplanmaya başlandı. Yaz sezonu boyunca turizm yoğunluğunun yaşandığı bölgelerde devam eden çalışmalar şu an tüm Bodrum genelinde devam ediyor. Ekipler, Yarımadanın Kuzey kısmında başlattıkları çalışmalarda ilk etapta yaklaşık 150 izinsiz ve görüntü kirliliği yaratan tabelayı bulunduğu yerden söktü.

Tabelasını asmak isteyen vatandaşların, belediyenin belirlediği reklam alanları veya yönlendirme levhaları hakkında bilgi almaları gerektiği, arzu ettikleri alanda işletmelerinin adlarının yer alabilmesi için Bodrum Belediyesine dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerektiği bildirildi.

Bodrum Belediyesi yetkilileri çalışmanın ilçe genelinde devam edeceğinin de bilgisini verdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu