GündemHayatManşet

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ MUĞLA’DA ANILDI

pageVali Civelek, Sarıkamış Şehitleri için düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Muğla Valisi Esengül Civelek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne katıldı.

Menteşe Cumhuriyet Meydanından başlayan yürüyüşe Vali Civelek’in yanı sıra Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Vali Yardımcıları Fethi Özdemir ve Mehmet Fikret Çavuş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sarıkamış Şehitleri ile ilgili Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan kamu spotu gösterimi yapıldı. Daha sonra şehitler için Kuran’ı Kerim ve dua okundu.

Yürüyüş öncesinde bir konuşma yapan Vali Civelek, “Bugün, 103 yıl önce Sarıkamış Allahuekber Dağlarında, vatan uğruna donarak şehit olan ecdadımızı anmak, hatıralarını canlı tutmak ve gençliğin şühedanın izinde olduğunu göstermek üzere bir aradayız. Sarıkamış Harekâtında Allahuekber Dağlarında, yüreği vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi ile dolu 90 bin askerimiz, düşmana, yokluklara, zor iklim ve coğrafi şartlara karşı üstün cesaret, sabır ve metanetle kahramanca mücadele ederek vatan uğruna canlarını seve seve feda etmişler şehitlik mertebesine ulaşmışlardır” dedi.

Birinci Dünya Savaşında Osmanlı ordusu tarafından Sarıkamış Allahuekber Dağlarında Kafkas Cephesinde Ruslara karşı 22 Aralık 1914 -15 Ocak 1915 tarihlerinde gerçekleşen Sarıkamış Harekâtının tarihte bir kahramanlık destanı olduğunu hatırlatan Vali Civelek, “Sarıkamış Harekâtı Türk askeri ve milletinin en zor şartlarda bile neleri göze alabileceğinin, gerektiğinde ne büyük kahramanlıklar yapabileceğinin ve üzerinde yaşadığımız vatan topraklarının kolay elde edilmediğinin göstergesidir” diye konuştu.

Vali Civelek sözlerine şu şekilde sürdürdü:

“Geleceğimizi emanet edeceğimiz, geleceğimizin teminatı gençlerimizin, Sarıkamış’ta yaşananları çok iyi anlamaları çok iyi değerlendirmeleri geleceğimiz açısından önemlidir. Çünkü geçmişini bilemeyenin geleceği olmaz, geçmişini bilemeyen geleceğine yön veremez. Bu duygu ve düşüncelerle Sarıkamış Harekâtının 103. yıldönümü vesilesiyle Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle saygıyla şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”

Cumhuriyet Meydanında başlayan yürüyüş, Şehitler Anıtı’na kadar devam etti. Şehitler anıtında saygı duruşunda bulunulması, istiklal marşının okunmasının ardından Muğla Müftüsü Abrdurrahman Koçak tarafından şehitler için dua edildi. Daha sonra, yürüyüşe katılan vatandaşlara, Vali Civelek ve diğer protokol üyeleri tarafından lokma ikram edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu