GündemManşet

FOTOĞRAF SANATÇISI OSMAN YÜZBAŞIGİL VEFAT ETTİ

1Bodrum Güllük’te yaşayan Bodrum Fotoğraf Kulübü üyesi Fotoğraf Sanatçısı Osman Yüzbaşıgil 6 Ocak Cumartesi günü hayatını kaybetti.

Bodrum Fotoğraf Kulübü Başkanı İsmet Akbay: “Bodrum Fotoğraf Kulübümüzün değerli üyesi Osman Yüzbaşıgil abimizi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Mekânın cennet olsun. Her zaman sevgi ve saygı ile anacağız.”dedi.

Bazı dergilerde fotoğraf editörlüğü ve danışmanlığı, reklam, moda çekimleri yapan, çoğunlukla insan ve çocuk ifadeleri, doğa ve kuş ve doğal manzaraları ilgisini çeken, yurdun çeşitli yerlerinde kişisel ve karma fotoğraf sergileri açan Osman Yüzbaşıgil Bodrum Adabükü Tuzla Kuş Cenneti’nde doğa fotoğrafçısı ve kuş gözlemcisi olarak çok mikarda fotoğraf çekimi yaptı.

2017’de Güllük’e gelen Star Tv. ekibi Osman Yüzbaşıgili ile belgesel çekimi yaptı.

OSMAN YÜZBAŞIGİL’İN KENDİ YAZDIĞI ÖZGEÇMİŞİ:
Hayat tek tek karelerin çok hızlı geçmesiyle biten, kısa metrajli bir film bence… Onun için fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. İstanbul 1955 Moda doğumluyum. Galatasaray lisesi günlerimde, Zorki 4 ile başladım fotoğraf çekmeye… O zamanlar yanında çalıştığım Barış Manço’nun bana aşıladığı fotoğraf sevgisini ve çektiğim bir fotoğrafın albüm kapağı olmasını hiçbir zaman unutamam. Sayısal fotoğrafçılığa boyuneğene kadar ve ticaret hayatının yoğunluğundan fotoğraf çekmeye uzun bir süre ara verdim. Çoğunlukla insan ve çocuk ifadeleri, doğa ve kuş ve doğal manzaraları ilgimi çekiyor… Yurdun çeşitli yerlerinde kişisel ve karma fotoğraf sergilerim mevcut. Bazı dergilerde fotoğraf editörlüğü ve danışmanlığı yapıyorum. Reklam, katalog ve moda çekimleriyle de ilgiliyim.

AÇTIĞI SERGİLER:
• Doğanın Kanatları Sergisi, (Renan Özden ile beraber) Dibekli Han Sanat Köyü, Bodrum (2013)     http://doganinkanatlari.blogspot.com.tr/
• Karialı Kadınlar Fotoğraf Sergisi, (Erol Ünal, Nayil Kabak ve Jak Kohen’le beraber), Dibekli Han Sanat Köyü, Bodrum (2012)
• Karialı Kadınlar Fotoğraf Sergisi, (Erol Ünal, Nayil Kabak ve Jak Kohen’le beraber), Aznavur Sanat Evi Sanat Galerisi, İstanbul (2012)   http://karialikadinlar.blogspot.com.tr/
• Güllük Fotoğrafları Sergisi, Güllük , 2011

KATILDIĞI SERGİLER:
• Milasın Renkleri Fotoğraf Sergisi, Bodrum Fotoğraf Kulübü, Marmara Koleji Sanat Galerisi, Bodrum (2011)
• Fotoğraflarla Milas Sergisi, Bodrum Fotoğraf Kulübü, Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi, Milas (2011)
• Fotoğraflarla Yeşilbağcılar Sergisi, Bodrum Fotoğraf Kulübü, Ada Taş Bahçe, Bodrum (2011)
• Fotoğraflarla Bodrum Sergisi, Bodrum Fotoğraf Kulübü, 62 Sanat ve Kültür Evi, Bodrum (2010)

Haber: Erol Ünal

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu