GündemKültür SanatManşet

150 DEVE KIYASIYA GÜREŞTİ

Bodrum-Deve güreşleriEge, Akdeniz ve Marmara Bölgesinin devecileri Bodrum’da buluştu.

Piknik havasındaki Bodrum Kızılağaç Arenada gerçekleştirilen deve güreşlerini izlemeye yaklaşık 5 bin kişi geldi.

Kış aylarında Ege Bölgesinin en renkli etkinliklerinden olan deve güreşleri Bodrum’da da izleyenlere keyif dolu anlar yaşattı.

Çevre il ve ilçelerden getirilen 150 devenin sabah saat 10.00’da başlayan güreşleri akşam saatlerine kadar sürdü.

Genç yaşlı, yerli yabancı yaklaşık 5 bin kinin izlediği deve güreşleri zaman zaman adrenalin dolu anların yaşanmasına neden oldu. Kıyasıya rekabet eden develerin güreşi zaman zaman deve sahiplerinin de tartışmalarına neden oldu.

Güneşli ve güzel bir havada gerçekleştirilen güreşleri izlemeye gelen vatandaşların birçoğu aynı zamanda piknik yaptı. Yakılan mangallarda etler sucuklar pişirilip çaylar demlenirken ailecek güzel bir gün geçirdiler.

Güreşlere, Bodrum’a gelen yabancı turistlerde ilgi gösterdi. İlk defa deve güreşi izleyen Ukraynalı turistler o anları cep telefonlarına kayıt etmeyi ihmal etmediler.

Bodrum Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen ve zaman zaman urgancıların güçlükle ayırdığı develerden kazananların sahiplerine kupaları verildi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Önemli olan, bizim bu örf ve adetlerimizi bizden sonraki nesillerinde devam ettirmesi. Onun için bugün burada görüyorsunuz 3 yaşından 93 yaşına kadar insan var. Ama bir defa daha şunu gördük ki, sevgi hiçbir engel tanımıyor.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu