GündemManşetSağlık

KONGRE GERÇEĞİNİ ARATMAYAN RALLİ İLE BAŞLADI

4. Uluslararası Paramedik Kongresi, Ambulans Rallisi ve Alanda Kritik Hastada Girişimsel Müdahaleler EğitimiBu yıl 4.’sü düzenlenen Uluslararası Paramedik Kongresi ambulans rallisi ile Bodrum’da start aldı. Rallide gerçeğine yakın hazırlanan vakalara müdahale eden ekipler bir hayli zorlandı.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ile Paramedik Derneği ve Başkent Üniversitesi işbirliği ile 8-11Aralık tarihlerini kapsayacak olan “4. Uluslararası Paramedik Kongresi, Ambulans Rallisi ve Alanda Kritik Hastada Girişimsel Müdahaleler Eğitimi”  başladı.

Organizasyona yurt dışından, Kanada, Almanya, KKTC, İrlanda, Avusturalya ve Yeni Zelenda olmak üzere 6 ülkeden yabancı ekipler katıldı.

Yerli yabancı 25 ekibin katıldığı Ambulans Rallisi ekipleri bir hayli zorladı. Ambulans rallisinde, oluşturulan senaryolara göre tasarlanan vakalara, Acil Yardım ekiplerinin müdahaleleri hakem heyetlerince değerlendirildi.

Bu önemli organizassyona katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Burada tabi temel amacımız insanları yarıştırmak, ille de birini ön plana çıkartmak değil. Burada uluslararası katılımcılarla beraber işbirliği içerisinde bilgilerin ve tecrübelerin paylaşılması ve arkadaşlarımızın acil sağlık hizmetleri anlamında daha donanımlı bir sağlık hizmeti vermesini sağlamaktır.”

Türkiye Paramedik Derneği Başkanı Prm. Ahmet Hamdi Alpakan ise organizasyonun öneminden bahsederek şöyle konuştu:

“Uluslararası Paramedik Kongresi, Ambulans Rallisi etkinliğimizin Bodrum’da bugün startını verdik ve 4.’sünü düzenliyoruz. Bu gelenekselleşmesi açısından bizim için oldukça önemli bir organizasyon.

Bu 7 etabın içerisinde hasta taşıma etabından tutun kritik hastaya müdahale, travma hastasına müdahale etaplarının bulunduğu farklı etaplar var v burada meslektaşlarımız, yerli  yabancı meslektaşlarımız bütün sahada uygulamalarını burada simüle edecekler, birebir gerçekleştirecekler. Bu açıdan oldukça önemli görüyoruz.”

Ralliye katılan yerli ve yabancı sağlık ekipleri etapların çok zorlu ve faydalı olduğunu söylediler.

 

4. Uluslararası Paramedik Kongresi, Ambulans Rallisi ve Alanda Kritik Hastada Girişimsel Müdahaleler Eğitimi 13 konuşmacınıın katılacağı önemli kongrelerle devam edecek.

 

 

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu