GündemHayatManşet

YARDIM ELİ TEKİRDAĞ’DAN UZANDI

IMG_10379 yıl önce buerger hastalığı nedeniyle iki bacağı diz üstünden kesilen 59 yaşındaki Mahmut Kurnaz’a Gülfiye Güzeldere isimli bir hayırsever tarafından tekerlekli sandalye bağışı yapıldı.

Bodrum’da yaşayan Sadık Metin Erzi isimli vatandaş Bodrum Engelliler Derneği Başkanlığı yaptığı dönemlerde iki bacağı buerger hastalığı nedeniyle diz üstünden kesilen Mahmut Kurnaz’la tanıştı. Sadık Metin Erzi, yıllardan bu yana Mahmut Kurnaz’la irtibatını kesmeyip zaman zaman ona çeşitli konularda yardımcı oldu.

Mahmut Kurnaz’ın akülü tekerlekli sandalyesinin eskidiğini gören Erzi, durumu Tekirdağ’da yaşayan halasının kızı Gülfiye Güzeldere ile paylaştı. Güzeldere de bunun üzerine Kurnaz’a bir adet akülü tekerlekli sandalye aldı.

Sandalye dün öğle saatlerinde Mahmut Kurnaz’ın Cevat Şakir Mahallesi’ndeki evinde kendisine teslim edildi. Oldukça mutlu olduğu görülen Kurnaz, Kent Haber’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sigaraya 11 yaşımdayken başlamıştım. 9 yıl önce de damar tıkanıklığı sebebiyle bacaklarım kesildi. Sigara kullananlardan ricam; içmesinler. Gülfiye hanıma çok teşekkür ederim. 6 sene önce kaymakamlık tarafından akülü tekerlekli sandalye verilmişti. Ama o yıllar içinde eskidi. Çok mutlu oldum.”

Oturduğu evinin kira olduğunu ve engelli maaşı ile geçinmeye çalıştığını söyleyen Kurnaz, “Benim sobaya, oduna, erzağa ihtiyacım var. Özellikle kış aylarında duş aldıktan sonra zor oluyor. Burada yakınlarım, kimim kimsem yok. Yetkililerden destek istiyorum” diye konuştu.

Sadık Metin Erzi ise “2008 yılında geçirdiğim beyin felcinden sonra 1 yıl 9 Eylül’de hastanede yattı ve yüzde 77 engelliyim. O günden sonra engelliler için neler yapabilirim diyerek bu konuda çalışmalar yaptım” dedi. Bodrum Yarımadası’nda 50’den fazla engelliyle halen irtibatta olduğunu da söyleyen Erzi, şu ifadelere yer verdi:

“Ben Mahmut kardeşimle 2011 yılı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tanıştım. O günden beri her zaman görüşürüm. Tekirdağ’daki halamızı kızı Gülfiye Güzeldere’ye bir gün Mahmut kardeşimin durumunu anlatmıştım. O da akülü elektrikli sandalye bağışı yapmak istedi. Şu anda da sandalyeyi teslim ediyoruz, çok mutluyuz.”
Muhabir: Hamdi Yörür

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu