GündemHayatManşet

ÇOCUKLARDAN DEPREMZEDELER İÇİN ANLAMLI DESTEK

IMG_0669Bodrum’da yaşları 6 ila 13 arasında değişen yaklaşık 10 çocuk depremzedeler için örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor.

Bitez Mahallesi’nde yaşayan yaklaşık 10 çocuk, Bodrum’da yaşanan 6.6 şiddetindeki depremde evi zarar gören vatandaşlara destek vermek için bir kampanya yürütüyor. Çocuklar sahillerden topladıkları deniz kabuklarını boyadıktan sonra yine sahilde satarak özellikle Kızılağaç ve Yalı’da evleri zarar gören depremzedelere yardım etmeyi amaçlıyor. Stantın önüne “Depremzedeler için el ele” yazılı pankart koyan çocuklar deniz kabuklarının yanında kokulu sabunlar ile bazı süs eşyaları da satıyor. Çocukların başlattığı bu kampanyaya aileleri de destek veriyor.

Kampanyanın başlatılmasına ön ayak olan 9 yaşındaki Ali Coşkun Keskin, depremin ardından evleri yıkılan vatandaşları televizyon izlediğini ve bundan çok etkilendiğini belirterek şunları söyledi:

“Çok üzüldüm, içim acıdı. Ben de evsiz kalsam onlar gibi çok üzülürdüm. Burada onlara destek olmak için deniz kabuğu, kolye, taşlar, kokulu sabunlar satıyoruz. Elde ettiğimiz gelirlerle depremde evi zarar görenlere destek vermek istiyoruz. Ayşe nineyi de ziyaret edeceğiz.”

Ali Coşkun Keskin’in annesi Duygu Keskin ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada kampanyanın nasıl başladığından bahsederek şu ifadeleri kullandı:

“Bodrum’da yaşanan depremde köylerdeki bazı evlerin yıkıldığını televizyonlardan izledik. Çocuklarımız ve biz bu duruma çok üzüldük ve bir şeyler yapmak istedik. Çocuklarımız da yaz başından beri kendi topladıkları deniz kabukları ve taşları boyayarak sahillerde satıyorlardı. Oğlum Ali Coşkun, ‘çalışıyoruz, bir şeyler kazanıyoruz. Bunları depremzedelere bağışlamak istiyoruz’ dedi. Fikir bu şekilde ortaya çıktı. Televizyonda yaşlı bir teyzenin evinin yıkıldığını gördük. Teyzemiz evinin yıkılmasından çok civcivlerinin ölmesine çok üzülüyordu. Ali Coşkun da bundan çok etkilendi, gözleri doldu. Herkesin buna yardımcı olmasını istiyoruz. Bodrum’da yaşayan, tatile gelen herkes duyarlı olsun. Depremzedelere biz de ne kadar yardım edebiliyorsak edelim.  Bu kampanyaya aile büyüklerimiz de katıldı. Anneler de kullanmadıkları takıları veriyor. Deniz kabuklarının yanında kokulu sabunlar ve süs eşyaları da satıyorlar.”

Anlamlı bir sosyal sorumluluk kampanyası başlatan çocuklar, Bodrumlulardan ve tatilcilerden kampanyalarına destek bekliyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu