GündemKültür SanatManşet

MUHARREM AYI BEREKETİ…

Muharrem ayı nedeniyle Bodrum Yarımadası’nın çeşitli noktalarında aşure etkinlikleri yapılıyor.

Bodrum Belediye Meydanı’ndaki Adliye Camii’nde bir Muharrem Ayı dolayısıyla bir hayırsever tarafından 600 kişilik aşure dağıtıldı. Cuma namazı sonrası dağıtılan aşure etkinliğine cami cemaatinin yanı sıra meydandan geçen yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi. 600 kişilik aşure, kısa bir süre içinde tükendi.

Aşure hayrını yapan Bahattin Yıldırım isimli işadamı, “Geçen sene de Muharrem ayında yapmıştık. Bu sene de yapmak nasip oldu. İlgi de çok yoğun oldu.” dedi.

Cami imam Sait Alpugan ise “Allah hayırlarını kabul etsin. Geçen sene ilkini yapmıştık. Bundan sonraki yıllarda da devam edecek inşallah. Hem Muharrem ayını hatırlattık hem de Cuma namazından çıkan cemaatimize ikram ettik. Yapanlardan Allah razı olsun.” diye konuştu.

İlçedeki diğer aşure etkinliği de Ortakent Merkez Camii’nde yapıldı. Bu yıl 7’incisi düzenlenen etkinlikte cami cemaati ve vatandaşlara 1000 kişilik aşure dağıtıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu