GündemKültür SanatManşet

AHŞAP YAKMA RESİM SERGİSİ BODRUMLULARI BÜYÜLEDİ

Husniye Gocebe Akyarlar Vefa Sanat Galerisinde ahşap yakma sanatçısı Hüsniye Göçebe’nin “Ağacın Ateşle Dansı” Ahşap Yakma Resim Sergisi açıldı.

11 Ağustosa kadar sürecek serginin açılışında Bodrumlu sanatçılar ve sanatseverler; Tuncay Yurtsever, Yüksel Güner, Hasan Tahsin Çanakçı, Gülfidan  Hitit  Bicer, Dilek Nigar Kaynak, Süha Gökalp, Sevinç Özdoğan, Arzu Özcan, Zeynep Kaya Erguvenli, Osman Alp Bayraktar, Ateş Kut, Nurgul Melkonyan, Hüseyin Gügülkaya, Necdet Buluz, Müzeyda Buluz, Onur Kağan, Tülay Bulanık, Hulusi Coşkun, Kadir Gürler, Gülten Özay, Gülay Özcan, Gül Özcan, Ali Nihal Koyuncu, Nurşen Eryılmaz, Şükran Remzi Salman sanatçıyı yalnız bırakmadı.

Sanatçının bu sergisinde eserlerinin büyük bir bölümü ağaç yakma (yakma resim) tekniği ile yapılan eski kapılar ve eski kapı kilitlerinden oluşuyor. Yakma Resim konusunda Türkiyenin duayen hocaları Münir Erbörü ve Selahattin Ölçeroğlu’dan Yakma Resim (Pyrogravure) resim tekniği dersleri alan sanatçının bu 5’nci kişisel sergisi… Tarihin çok eski zamanlarına dayanan bir sanat olan yakma resim tekniği; ahşap malzeme yüzeylerinin kızgın metal kalemlerle yakılarak çeşitli motiflerle bezenmesi şeklinde yapılıyor.  Klasik siyah-beyaz resim tekniği tarzında, “sepya-beyaz” resim tekniği olarak gelişmiş ve çağdaş bir resim tekniği haline gelmiş.

Sergi 11 Ağustos’a kadar Pazar hariç her gün 15.00-19.00 saatleri arasında Akyarlar Vefa Sanat Galerisinde görülebilir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu