EkonomiGündemManşetTurizm

OTEL YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA

IMG_7899Çok sayıda işçinin maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle önceki gün eylem yaptıkları otelin işletme sahibi olan Ege Otelcilik Gurubu konuya ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

20 yıldır Bodrum’da faaliyet gösterdiklerini ve bugüne kadar Bodrum turizmine hizmet ettiklerini değinen Grup açıklamasına şöyle başladı:

“Ege Otelcilik Gurubumuz bugüne kadar Türk turizmine ve Bodrum esnafına hizmet vermekte ve birçok kurum ve kuruluşları ile ticari ilişkilerine düzgün ve dürüst bir şekilde devam etmekteydi. Bugüne kadar on binlerce personeli bünyesinde barındıran ve o personellerin maaşlarını, SGK’larını günün gününe ödeyen, Bodrum esnafından milyonlarca liralık alışveriş eden ve bütün taahhütlerini, çeklerini düzenli şekilde ödeyen Ege Otelcilik gurubumuz 20 yılda elde ettiği itibar ile Bodrum Turizm İşletmeleri arasındaki saygınlığını her zaman muhafaza etmiştir.”

Ülkemizde yaşanan olumsuz gelişmelerden etkilendiklerini ileri süren Ege Otelcilik Grubu, önceki gün yaşanan olaylar ile ilgili olarak önce mal sahibini ardından da işçileri suçladı. Acentelerden tahsilat yapılamamasından dolayı son 2 aydaki maaş ödemelerinde aksaklıklar yaşandığının ifade edildiği açıklama şöyle devam etti:

“10 yıldır kiracısı olduğumuz ve her yıl parasını düzenli şekilde ödediğimiz Gümbet’teki otel sahibinin bu yıl ekonomik kriz nedeniyle kirasında gecikme yaşanmasını bahane ederek, banka hesaplarımıza el koydurması, bizim kredilerimizi ve hesabımıza gelen paraları bloke ettirmesi ise bu yaşanan olayların baş sebebidir.  Gümbet’te kiralık olarak işlettiğimiz bir otelimizde bazı personellerin fevri davranışı sonucu çıkan olaylarda maalesef bu üzücü durum yaşanmış, otel müşterilerimizin huzurunu kaçırarak önü alınamaz bir durum haline getirilmiştir. Bazı çalışanlarca basına verilen beyanatlar gerçeği tamamen yansıtmamaktadır. Ege Otelcilik gurubu olarak bugüne kadar hiçbir çalışan personelimizin parası ödenmemezlik yapılmamış veya alın teri çalınmamıştır. “

İşlerinin başında olduklarını ifade eden ilgili yönetim, en kısa sürede personel mağduriyetlerinin giderileceğini, toparlanarak Bodrum turizmine hizmet etmeye devam edeceklerini açıkladılar.

Öte yandan, bahse konu otel personeli İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek konu hakkında şikayette bulundu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu