GündemManşetSpor

AVRUPA ŞAMPİYONLARINDAN ZİYARET

wushu avrupa sampiyonlari (1)Geçtiğimiz günlerde 29 ülke ve 1.000 sporcunun katılımı ile Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te düzenlenen “4. Geleneksel Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası”nda, kendi kategorilerinde şampiyon olan Hüseyin Turgut Karabağlı Orta Okulu öğrencisi Baybars Altuntabak (11) ve Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu öğrencisi Eren Ateş (10), Bodrum Belediye  Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette şampiyonların antrenörü Ali Top, öğretmeni Hüseyin Turgut Karabağlı Orta Okulu Müdürü Erkan Güngör ve Baybars Altuntabak’ın babası Ümit Altuntabak da hazır bulunurken, Başkan Kocadon şampiyonlarla yakından ilgilendi.

Her iki şampiyonun, Bodrum Belediyesi Bodrumspor’un lisanslı sporcuları olduğunu belirten antrenör Ali Top; Asya kökenli bir savunma sporu olan Wushu’nun, dünyada Kung Fu olarak da bilindiğini ve dünya çapında ilgi uyandıran bir spor olduğunu belirtti.  Kazandıkları şampiyonluk için Baybars ve Erenle gurur duyduğunu belirterek, Bodrum Belediyesi olarak takıma ve sporculara verdikleri destek için Başkan Mehmet Kocadon’a teşekkürlerini iletti.

Verilen desteklerin filizlendiğini, sonuç verdiğini ve madalyaya dönüştüğünü görmenin apayrı bir duygu olduğunu belirten Başkan Kocadon  “Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren spora, eğitime ve sanata olan desteğimizi sürdürdük, sürdürmeye devam ediyoruz. Bodrum Belediyesi Bodrumspor’un lisanslı sporcuları olarak milli takımımızın forması altında kazandığınız Avrupa Şampiyonluğu için sizi tekrar tebrik ederim, sizlerle gurur duyuyoruz.” dedi.

Şampiyon Baybars Altuntabak’ın babası Ümit Altuntabak, yaşadığı bir anıyı Başkan Kocadon’la paylaşarak; “2009 yılının ilk ayları, Baybars o zaman kreşe gidiyor. Kreşte de öğretmenleri çocuklara büyüyünce ne olacaksın diye sormuşlar. Kimi, öğretmen, kimi mimar, kimi mühendis olacağım demiş. Sıra Baybars’a gelince, ‘Ben büyüğünce Kocadon olacağım.’ demiş öğretmenine. Şimdi burada başkanın makamında şampiyon olarak geldi.” şeklinde konuştu.

Bu anı üzerine duygularını  getiren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Halkımızın desteği ve teveccühü ile 1999 yılından bu yana belediye başkanlığı görevinde bulunuyorum. O gün doğan yavrularımız bugün 18-19 yaşlarındalar. Geçtiğimiz günlerde yolda karşılaştığımız bir kardeşimiz, annesinin elini sürekli çekiştirerek ‘Anne bak gerçekmiş! Anne bak gerçekmiş!’ diyordu. Annesine sebebini sordum. Annesi de ‘Arabayla geçerken, sizi ne zaman billboardlarda görse bize işaret ediyordu. Şimdi sizi karşısında görünce inanmakta zorluk çekti. Onun için masal kahramanı gibisiniz.’ dedi. Dün isimlerini koyduğumuz kardeşlerimizin, bugün nikahlarını kıyıyor, mutluluklarına ortak oluyoruz. Bugün genç kardeşlerimizle karşılaştığımız zaman sevgilerine mazhar olarak, ‘Başkanım sizi çok seviyoruz, bütün oylarımız size.’ şeklinde sesleniyorlar. Onların sevgileri ve ilgilerinden  daha büyük bir mutluluk var mı?” dedi.

Wushu kung fu hareketlerinden de örnekler sergileyen şampiyonlar başkanın makam koltuğuna oturarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu