GündemManşet

ANLAMLI PROJEYE ANLAMLI TÖREN

Muğla’da Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Çalışma ve İşkurumu İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanarak başarılı bir şekilde yürütülmesine başlanılan Ege İncisi isimli  proje etkinlikleri kapsamında, projenin yürütülmesinde katkıda bulunan işyerlerine düzenlenen törende sertifikaları takdim edildi.

Bilindiği gibi Psiko sosyal model örnek alınarak Ege İncisi isimli proje hazırlanmış ve Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli ‘nin katılımıyla düzenlenen protokol  imza töreni sonrasında  1 Ocak 2018 günü yürütülmeye başlanmıştı. Psiko sosyal model örnek alınarak  ”Sorumlu Fert Güvenli Kent” sloganı ile hazırlanan, genel koordinatörlüğünü Muğla İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Tümer Yılmaz ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Müzeyyen Yıldırım ‘ın yaptıkları ”Ege İncisi” isimli proje etkinlikleri kapsamında  dezavantajlı sosyal gruplardan toplam 92 kişinin işe yerleştirmesi gerçekleştirildi. 60 ‘ı İşbaşı Eğitim Programı, 18 ‘i Toplum Yararına Program, 14 ‘ü de Özel Sektör Firmalarında Doğrudan İstihdam Programları olmak toplamda 92 kişinin meslek sahibi olmasında 15 firmanın projeye  destek verdiği öğrenildi.

Muğla Ticaret Odası Meclis Salonunda düzenlenen Ege İncisi isimli proje etkinlikleri kapsamında düzenlenen sertifika törenine Muğla Vali Vekili Fethi Özdemir, Ak Parti Muğla Millet Vekili Yelda Erol Gökcan, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdür Vekili Cafer Uzunkaya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çelik, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Ticaret Sanayii Odası Başkanı Mustafa Ercan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli,Muğla Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı Koray Özcan, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin  temsilcileri katıldılar.

Ege İncisi isimli projeye destek veren firmaların temsilcilerine sertifikaların protokol üyeleri tarafından verildiği tören sonrasında projeyi hazırlayarak yürüten kurum yetkilileri ile hatıra fotoğrafı çektirildi.

Muğla İl Merkezi ve İlçelerinde Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Çalışma ve İşkurumu İl Müdürlüğü tarafından hazırlanarak başarılı bir şekilde yürütülen ”Ege İncisi” isimli projenin hedefleri arasında  suça sürüklenmiş çocuklar başta olmak üzere dezavantajlı sosyal gruplardan kişilerin  meslek sahibi yapılarak suç ve suçlularla etkin mücadele hedefleniyor. Projenin son derece anlamlı bir logosu bulunuyor. Öyleki; projenin  logosunda bulunan ”Muğla bacası” projenin Muğla il merkezi ve ilçelerinde uygulanacağındığını, ‘eller’ devletin farklı kurumlarının, gönüllü destek veren kamu kurum ve kuruluşlarının aynı amaç etrafında toplandıklarını, istiridye içerisindeki  ‘İnci’ ise suça sürüklenmiş çocuklar başta olmak üzere dezavantajlı sosyal guruplardan kişilerin projedeki yerlerinin bir inci kadar değerli olduklarını  simgeliyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu