AsayişÇevreGündemManşet

ÇÖPLÜK PATLADI

bodrum-çöplük yangınıAkşam saatlerinde Bodrum çöplüğünde patlamayla birlikte başlayan yangından çıkan kötü kokulu dumanlar ise neredeyse ilçenin her yerinden görüldü.

Katı atık depolama alanında biriken metan gazının ve sıcak havanın etkisiyle başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Ormanlık alana da sıçrayan yangına çevre ilçelerden de çok sayıda söndürme ekibi destek verdi.

Havadan bir uçak ve bir helikopterin destek verdiği söndürme çalışmaları sırasında sağlık ekipleri de hazır bulunduruldu. Ambulanslar dumandan etkilenen çok sayıda görevliye olay yerinde müdahale etti.

Çalışmaları yakından takip eden Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bizim çöplüğümüz, zaten potansiyel bir tehlikeydi. Biz 3-4 aydır zaten uğraşıyoruz burayı ıslah edelim diye. Dünde tedbirler alınmıştı itfaiye burada nöbet tutuyordu. Daha öncesinde zaten burada, kaçak yerleşimler ve çoluk çocuğun çalıştırılması ile ilgili konular vardı sizin de bildiğiniz gibi biz geçen hafta onları boşalttırmıştık buradan. Bu anlamda bir can tehlikesi kalmamıştır ama buranın ıslah edilmesi lazım zaten potansiyel bir tehlike. Büyük şehir ile orman bölge müdürlüğümüz bu konuda bir proje hazırlayıp burayı ıslah etmeyle ilgili çalışma yapıyordu. Havalarda çok ısındığı için burada yangın tehlikesini biz biliyoruz zaten itfaiye burada nöbet tutuyordu. Fakat bugün Konacık’ta ve Akyarlar’da iki yangın çıkınca buradan oraya gitmek zorunda kaldılar. Tam o yangınların bitiminde burada böyle bir yangın çıktı.”

Öte yandan, Bodrum Başsavcılığı tarafından çöplük alanı için yaklaşık 10 gün önce soruşturma başlatmıştı.

Yoğun duman nedeniyle Bodrum-Milas Karayolundaki trafik akışı da etkilendi.

Çöplük alanı dışında kontrol sağlanırken çöplük içindeki yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu