EğitimGündemHayatManşet

ŞEHİT YÜZBAŞI ÖZGÜR ÖZEKİN’İN ADI LİSEDE YAŞAYACAK

BSN_1138Fethiye Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne geçen yıl 29 Eylül’de şehit olan Yüzbaşı Özgür Özekin’in adı verildi.

Düzenlenen törene Muğla Valisi Amir Çiçek eşi Hülya Çiçek, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve eşi Zeynep Çalık, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, şehidin annesi Aliye Özekin, kız kardeşi, abisi Murat Özekin, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı.

Törende yaptığı konuşmada Türk milletinin kutsal değerlerini korumak için canlarını veren şehitleri minnetle andığını ve asla unutmadığını belirten Vali Çiçek,  “Kutsal vatanımızın bölünmez bütünlüğü, bayrağımız ve devletimizi korumak için canını feda eden şehitlerimize minnettarız. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatanımız, devletimiz öyle kolay kurulmadı. Şehitler verdik. Gazilerimiz oldu. O nedenle, şehitlerimizin bizlere bıraktığı emanetlere sahip çıkmalı ve ilelebet onları korumalıyız” dedi.

Şehidin adının verildiği okuldan mezun olan öğrencilerin önemli yerlerde görev alacaklarına inandığını aktaran Vali Çiçek,  “Kutsal değerlerimiz için canını feda eden şehidimizin isminin verildiği bu okulun başarıdan başarıya koşması bizleri mutlu eder. O nedenle öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimizin vatanını, milletini seven başarılı gençler yetiştirmelerini istiyorum. Sevgili gençler, gelecekte iyi yerlere gelmek, devletimizi daha da güçlü kılmak için çok çalışmalısınız” diye konuştu.

Vatandaşların 15 Temmuz’da dik duruş sergilediğini hatırlatan Vali Çiçek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Şehitlerimizin emaneti olan vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin birlik ve beraberliğini 15 Temmuz 2016’da bölmek isteyenlere karşı, göğsünü siper ederek meydanlara koşan Türk Milleti’nin evlatları fırsat vermedi. Bundan sonrada, vatan ve millet sevgisi olan gençlerimiz sayesinde ülkemizin bölünmesine müsaade edilmeyecektir. Şehidimiz Özgür Özekin ve tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.”

Şehidin annesi Aliye Özekin ise yaptığı konuşmada, oğlunun isminin okula verilmesinin kendisi ve ailesini onurlandırdığını belirtti. Çocukları vatan ve bayrak aşkıyla yetiştiren öğretmenlere teşekkür eden Özekin, “Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin’in çocuklarımıza örnek olmasını, vatan ve bayrak için canlarını veren asker ve polisleri örnek almalarını istiyorum. Bu sayede yüce Türk ulusunu hiçbir şer güç yıkamaz. Allah askerimize, polisimize ve vatanı için çalışan herkese güç kuvvet versin. Vatanı için canını veren şehitlerimiz toprağımıza değil kalplerimize gömülü. Ruhları şad olsun” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu