GündemManşetSpor

KOŞAN MANDALİNALAR

Datça RunDatçaRun koşusu hafta sonu 400 sporcunun katılımı ile Datça yarımadasında gerçekleşti…

Datça’nın eşsiz güzellikleri ve bahar güneşi ile ev sahipliği yaptığı koşuda bazı organizasyon eksiklikleri ve yarış komitesinin uygunsuz davranışları nedeni ile sorunlar yaşandı.

Bodrunners grubunun kaptanları Engin Çetinay ve Mert Erdem “Ailelerimizle, çocuklarımızla geldik Datça’ya. Doğasını ve havasını çok sevdik. Bizler destek için, farkındalık yaratmak ve tabi ki eğlenmek için koşan mandalinalarız. Katıldığımız her yarışta bir mesaj vermeyi misyon bildik. Çünkü her şey birlikte güzeldir, sloganımızda spor birleştirirdir. RunDatça’nın, Datça yarımadasında gerçekleşen ilk koşu aktivitesi olması nedeniyle organizasyonda ve yarış komitesindeki bazı görevlilerin zorluk çıkardıklarını gördük. Ama buna rağmen “mandalinalar tek yürekti ve hepsi başarılı bir şekilde yarışarak finişi gördü” şeklinde konuştular.
Contemporary Design Works CDW ana sponsorluğunda Bodrum’dan yarışa katılan Bodrunners sporcularından  38 yaşındaki Tosun Pançalı, erkekler klasmanı kendi yaş grubunda 21k’da  2. olurken, kadınlarda ise spor eğitmenliğinin yanı sıra BodRunners sporcusu da olan 28 yaşındaki Sinem Erdem 10k’ da ikinciliği aldı ve genel klasmanda 3. olarak Bodrum’a başarıyı taşıyan sporcularımız oldular.

DatçaRun; Hem profesyonel hem amatör koşuculara muhteşem Datça doğası ve ikliminde koşu deneyimi yaşatan bir etkinlikti. Datça yarımadası gerek iklim koşulları gerek doğal güzellikleri, flora ve faunası ile başta doğa sporları olmak üzere pek çok spor dalına uygun koşullara sahip bir belde olduğunu kanıtladı.. Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar;  “İlk kez bu sene düzenlenen yarışın gelenekselleşerek devam etmesini planlanıyoruz. Bu sayede Datça beldemizin güzelliklerini daha çok kişiyle paylaşmak istiyoruz” dedi.
RunDatça, haftasonu eş zamanlı olarak 3 farklı mesafede gerçekleşti. 5k – 10k – 21k koşularına katılan sporcular, aynı zamanda pek çok farklı yaş kategorisinde dağıtılan ödülleri kazanma şansı elde ettiler. Parkur, Datça’nın muhteşem doğasını kapsadığı gibi, Datça’nın merkezini de içerisine aldı. Böylece, hem sporcular Datça’nın eşsiz doğasını deneyimlediler, hem de koşu etkinliğine entegre oldular.
Koşu sırasında, yarış alanına diğer sporculara destek olmak için yol kenarından onları destekleyen Bodrunners ve diğer misafir  grubun derece alan arkadaşlarına tezahürat yapan ve görüntü almak isteyenlere zaman zaman yarış komitesi yetkililerinin sert müdahalesi oldu. Koşunun ardından Cumhuriyet Meydanında  etkinlik alanında JANSET’in yaptığı canlı yayın eşliğindeki hafta sonu nihayet  eğlenceli ve ilgi çekici bir hale dönüştü.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu