ÇevreGündemManşet

YAVRU KİRPİLER İÇİN SEFERBER OLDULAR…

Anneleri bir aracın çarpması sonucu ölen 4 yavru kirpiye vatandaşlar sahip çıktı.

Bodrum’a bağlı Yakaköy Mahallesinde geçtiğimiz günlerde, anneleri bir aracın çarpması sonucu ölen 4 yavru kirpiye çevrede bulunan bir işyerinin çalışanları sahip çıktı. Firma çalışanları, bilgi aldıkları bir veterinerin tavsiyeleri doğrultusudna yavru kirpileri hayatta tutmak için çalışmaya başladılar.

Kirpi yavrularını yüzüstü bırakamayan işyeri çalışanları, kirpilere daha iyi bir ortamda bakılması gerektiğini belirterek yetkililerden yardım istedi. Kirpileri içine ssüt koydukları biberonla besleyen duyarlı vatandaşlar yavrulardan ikisinin ölmesiyle büyük üzüntü yaşadılar.

Kalan 2 kirpiyi yaşatmak için seferber olan hayvansever işçilerden Tamer Yaman kirpilere ellerinden geldiği kadar iyi şekilde baktıklarını belirterek şunları söyledi:

“Biz bu küçük yavruları Yakaköy’de ki depomuzda bulduk. Anneleri bir taşıtın çarpması sonucu ölmüş. İki günden bu yana kirpilere kendi imkanlarımızla bakmaya çalışıyoruz. Bir veteriner hekimin bilgilendirmesi sonucunda kedi biberonuyla beslemeye çalışıyoruz. İki gündür hayatta tutmayı başardık ancak daha uzman birileri varsa bunlara bakabilecek, kıyamıyoruz sonuçta bir can hepsi. Bildiğim kadarıylada nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan oklu kirpi bu. Konuyla ilgili duyarlı kişilerin yardımcı olmasını istiyoruz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu